Култовите прически, кръстени на звездни дами

Само се замислете какво щеше да е днес високият кок без Одри Хепбърн. Или пък небрежно подстриганата на пластове коса с кичури без Дженифър Анистън

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Някои вечни класики от света на прическите идват от древни времена, като например култовата черта с бретон на Клеопатра, която и днес вдъхновява милиони дами по света. Други подстрижки обаче са се утвърдили като такива в по-скорошни времена, при това не без помощта на известните дами, които са ги носили.

Само се замислете какво щеше да е днес високият кок без Одри Хепбърн. Или пък небрежно подстриганата на пластове коса с кичури без Дженифър Анистън. Предлагаме ви един интересен поглед към някои от най-култовите прически от изминалите десетилетия, както и защо са се превърнали в такива. В допълнение всяка от тях е кръстена именно на дамата, превърнала я в "епична”.

Фара Фосет
Въпреки че тази прическа не е сред най-популярните днес, тя остава емблематична за така наречената диско епоха, а актрисата Фара Фосет (на снимката по-горе) се е превърнала в неин международен символ.

Рейчъл

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Както се досещате, става въпрос за прическата, кръстена на героинята на Дженифър Анистън от сериала "Приятели”, която през 90-те години на миналия век се превърна в абсолютен фаворит на всички дами.

Холи Бери

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Така наречената pixie (от англ: фея) прическа се превърна в особено популярна, благодарение на Холи Бери, която за първи път се появи с нея преди десетилетие. От тогава насам късата коса с небрежно стърчащи връхчета е любима на много жени по света.

Карли Клос

Култовите прически, кръстени на звездни дами

В края на миналата година Vogue определи емблематичната за Карли Клос прическа за най-актуалната в момента. И определено има защо. Непринудената и леко разрошена грива на модела несъмнено е чудесен вариант за всяка визия и повод.

Майли Сайръс

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Друга прическа, която се превърна в особено популярна през изминалата година, е тази на Майли Сайръс. Късата коса с по-дълга горна част е тотален фаворит не само на тийнейджърките и почитателките на певицата.

Виктория Бекъм

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Всъщност името на тази прическа е Pob (от англ: игра на думи от Posh (прякорът на Вики Бекъм) и Bob (оригиналното име на 50-арското каре)). Именно бившата спайска преди повече от десетилетие изтупа от прахта тази изключително актуална и към момента фризура.

Одри Хепбърн

Култовите прически, кръстени на звездни дами

Може би една от най-емблематичните за XX век прически е кокът, който Одри Хепбърн носи в ленатата "Закуска в Тифани”. От тогава насам визията на иконичната актриса се радва на изключително широка популярност, независимо от изминалите 53 години.

Дайдо

Култовите прически, кръстени на звездни дами
Спомняте ли си чаровната певица Дайдо? Ако да, то със сигурност свързвате образа на рускокосата певица най-вече с прическата ѝ, изразяваща се в път настрани и закачливо подвити навън крайчета. Именно покрай образа на изпълнителката тази фризура бе изключително модерна в началото на новото хилядолетие.

Луиз Брукс

Култовите прически, кръстени на звездни дами
Ултракъсото каре на превърналата се в икона на нямото кино Луиз Брукс е изключително актуално както през 20-те години на миналия век, така и днес.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 18.06.2014|10:16
Супер прически са.
8
Не е посочен 17.06.2014|18:38
Повечето прически ми харесаха.
7
Не е посочен 17.06.2014|14:50
Жени с малко коса не харесвам :)
6
Не е посочен 17.06.2014|11:01
Дългите коси са по - готини .
5
Не е посочен 16.06.2014|21:11
Страхотни са всички прически.
4
Не е посочен 16.06.2014|19:27
Не всички прически са готини.
3
Не е посочен 16.06.2014|17:50
Готини са .
2
Не е посочен 16.06.2014|15:49
Не знаех,че са кръстени на тях честно да ви кажа :)
1
Не е посочен 16.06.2014|15:47
Супер интересна статия.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay