Митове и реалност относно нашата коса

Да проверим какво наистина знаем за косата си

Митове и реалност относно нашата коса

Има много факти, повечето от които сме чули като слухове, относно това кое е полезно и кое вредно за нашата коса. Доста пъти сляпо им вярваме, без да проучим дали наистина е така. Ние ще Ви помогнем и ще ви кажем кое е вярно и кое не.

Тъй като е много мек, бебешкият шампоан е подходящ за всеки тип коса - Грешно!

За бебетата безспорно е добър, защото е използван Ph, подобен на слъзните жлези. Той обаче  е неподходящ за възрастни, имащи мазна коса, тъй като няма да даде ефект, а сухата коса също ще бъде увредена, тъй като в този шампоан няма кондициониращи агенти. По този начин тя ще е сплъстена и трудно ще се разресва.

Честото подстригване придава сила на косата и я кара да расте по-бързо - Грешно!

И аз досега съм смятала, че е вярно, но не е ! Всъщност косата расте с едно и също темпо през целия ни живот и това не зависи от подстригването й. 

Трябва да сменяме често шампоана си, защото иначе косата ни привиква към него и той става неефективен: Грешно!

Не е възможно такова пристрастяване!

Сешоарът, пресата за коса и машата горят косата : Вярно!

Да, напълно вярно е! Понякога тези уреди развиват свръхвисоки температури и това неминуемо води до начупване и изгаряне на косата ни. Наясно сме, че няма да спрете да ги ползвате, но е хубаво да спазвате някои неща. Като например е хубаво да сушите косата си върху влажна, но не и много мокра коса. Също така трябва да има разстояние между сешоара и косата Ви. Замислете се, че , ако въздухът е прекалено топъл за ръката ви, какво остава за косата ви. При пресата и машата е подобно. Гледайте да не задържате прекалено дълго уреда върху кичурите, които оформяте.

Слънцето нанася щети върху косата Ви: Вярно!

Слънцето е вредно не само за кожата ни, но и за косата ни. Не си позволявайте да се излагате дълго време на слънце без шапка или нещо покриващо главата ви.

Всекидневното миене на косата е вредно за косата : Грешно!

Можете дори да я миете няколко пъти на ден, ако е нужно. Хидратиращите вещества, съдържащи се в новите шампоани, ще запазят косата Ви мека и нежна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay