Може ли оцетът да накара косата ви да порасне само след 1 употреба?

Вижте каква е истината

Може ли оцетът да накара косата ви да порасне само след 1 употреба?

Ако има нещо, от което всички жени се интересуват, то е как да накарат косата си да расте по-бързо. Няма жена,  която да обича да се подстригва. Всички искаме косата ни е да е възможно по-дълга и търсим всевъзможни начини и продукти, чрез които да го достигнем.

Видях статия, озаглавена "Нуждаете се само от една лъжица от това, за да получите дълга и гъста коса". Бях заинтригувана, но скептична. Съгласно тази рецепта, ябълковият оцет е основната съставка, която кара косата да расте бързо и да бъде здрава.

Това са резултатите, които всички търсим, но нека видим мнението на специалистите. Първо, ето я рецептата:

Съставки:

1 чаша вода

1/2 чаша ябълков оцет

Насоки:

Смесете водата и ябълковия оцет в една купа

Прехвърлете сместа в спрей бутилка

Напръскайте косата си

Изчакайте 30 минути

Измийте с шампоан

Когато попитахме специалистите дали тази смес ще ни даде ускорения растеж на косата, за който толкова копнеем, те отговориха: "Не. Ни най-малко. Скоростта на растежа е предварително определена. Измиването с определено вещество не може да промени това."

Всички имаме тази приятелка, която има супер дълга коса и твърди, че косата й не спира да расте. Истината е, че скоростта на растеж на косата при вас и при тази приятелка, вероятно е една и съща. При цялата човешка раса косата расте с еднакво темпо- около 1 см на месец.

Нищо не може да ускори процеса, но също така ябълковия оцет няма да навреди на косата ви. Тъй като pH-то на ябълковия оцет се доближава много до pH-то на косата, оцетът няма да навреди на косата ви, стига да не го оставите прекалено дълго, тъй като има случаи на изгаряния, причинени от ябълков оцет.

В крайна сметка, препоръчваме да не го правите, тъй като има достатъчно продукти на пазара, които са много по-щадящи от оцета.

И следващият път, когато прочетете за такова "магическо" средство за ускоряване на растежа на косата, не вярвайте. Не съществува такова нещо, като средство за ускоряване на растежа на косата. Единственото, което можете да направите, е да чакате.

Вярно е, че някои витамини и разтвори могат да заздравят косата ви, но това ще се случи само след 3 месеца непрекъсната употреба.

Накратко казано: "Запазете оцета си за салатата, не го слагайте на косата си"

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay