Прическата "Bixie" ще е навсякъде тази година

Ако сте човек, който обича често да сменя прическата си, вероятно сте на лов за нови вдъхновения всеки ден. Има класически примери, като лоб или каре и по-дръзки като пикси, но прическата "бикси" е нов стил, който е идеален за най-смелите – просто погледнете косите на Тейлър Хил и Сиара, например.

Какво представлява прическа Bixie?

Точно както звучи името, прическата бикси е комбинация от боб (каре) и пикси. "Това е вариациям по-къса от каре, по-дълга от пикси и с коса извън шията и средата на лицето", казва фризьорът Ейприл Пийл пред POPSUGAR. 

 Съчетаването на двата стила ви позволява да персонализирате външния вид, за да пасне най-добре на вашето лице и личен стил. Да не говорим, че ако никога преди не сте подстригвали косата си по-къса от дължината на брадичката, това е доста смела стъпка.

"Биксито предлага отлична възможнот за дамите, които искат да отрежат косата си, но не са готови за поддръжка и ангажираност на наистина късата коса", казва Пийл. Но защо тенденцията за бикси прически набира сила сега? Хората искат промяна на момента, а началото на нов сезон е подходящо време за това.

Как да оформите бикси прическа

Като цяло, прическата може да бъде оформена по какъвто и да е начин - текстурирана или равна и предната част е с по-дълги кичури. В зависимост от вашия тип коса, можете да промените визията, за да ви подхожда най-добре. Пийл препоръчва по-фините типове коса да използват спрей за текстуриране, за да създадат обем в корените. По-плътните типове коса трябва да използват крем за оформяне преди изсушаване със сешоар, за да се създаде по-гладко покритие. Ако е необходимо, използвайте преса, за да пригладите косата и след това опитайте да приберете най-дългите кичури зад ухото.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay