Прическата тип пеперуда е перфектна, ако искате илюзията за къса коса

Пеперуденият стил в косите се завръща сериозно за пролет/лято 2024 и ние сме тук за него. Какво е основното му предимство? Няма нужда да губите дължина или да залагате на прекомерно етажиране, което изисква много ангажименти. Освен това, ако прическата по някакъв начин се обърка или не харесвате завършения вид, драстичната промяна може да се превърне в катастрофа. Добрата новина е, че при прическата тип пеперуда няма нужда от няма такава опасност, тъй като ви позволява да експериментирате с по-къса коса, без да правите голямата крачка.

Какво представлява прическата?

Първоначално създадена от фризьор и посланик на Biolage Съни Брук, прическата "пеперуда" създава по-къси слоеве около горната част на главата, за да създаде илюзията за по-къса коса - което е перфектна за хора, които не са готови на голяма промяна. Това е прическа с много слоеве, с дължина под раменете, която е подстригана по начин, по който горният слой може да се отдели от долния и лесно да се закрепи отдолу, за да изглежда като къса прическа. Най-късият горен слой пада около 6-7 см под брадичката ви.

Крайният резултат прилича много на емблематичния външен вид, вдъхновен от Фара Фосет , който е свързан с рошава текстура и рамкиращи лицето слоеве. Наслояването и текстурирането са ключови. Помолете за меки, рамкиращи лицето етажи около темето на главата (най-късият трябва да се спуска до 2-3 см под брадичката ви) и дълги слоеве, които падат под рамото, което ви придава движение и обем в долната част.

Какво трябва да имате предвид?

TikTok може да е ви е дал идея да се подстрижете само у дома, но не вярвайте на всичко, което виждате в интернет. От съществено значение е да се консултирате с фризьор, на когото имате доверие, преди да се подстрижете. Те могат да преценят структурата, плътността и цялостното състояние на косата ви. Препоръчва се редовно подстригване с професионален фризьор, за да поддържате косата си здрава и да освежите слоевете, за да поддържате формата на прическата. Така че оставете ножицата и си уговорете среща с професионалист.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay