Коя е идеалната възраст за забременяване?

И имат ли значение годините...

Коя е идеалната възраст за забременяване?

Много сме си говорили за бременността и раждането. Когато една жена осъзнае, че вече е стигнала етапа, в който иска да има дете, и заедно с половинката си започнат да правят опити, веднага осъзнава, че мисията не е толкова лесна, колкото си е мислела. Даже напротив, става ясно, че предпазването от бременност може да бъде далеч по-лесна задача.

Има ли идеална възраст за забременяване? Някои специалисти не препоръчват ранното и късното раждане, но на каква възраст трябва да е една бременна жена, за да бъде причислена към едната или другата категория?

Стига да има желание, едно семейство не трябва да ограничава опитите за бебе само защото възрастта на бъдещата майка е по-голяма. Редица проучвания доказват, че една дама може успешно да бъде бременна на 40!

И все пак, за да увеличите шансовете си за забременяване, трябва да знаете кои години от живота ви са най-подходящи за зачеване. Има значение и това дали искате да имате само едно дете, или повече.

Коя е идеалната възраст за забременяване?

Ново холандско проучване установява, че ако една жена не иска да преминава през изкуствено оплождане, а желае да се сдобие с бебе по естествен път, трябва да обръща специално внимание на възрастта си.

Например дамите, които искат само едно дете, имат време да започнат с опитите до 32-ия си рожден ден, когато вероятността да зачене е 90%. Ако пък бъдещата майка е готова да се подложи на инвитро процедура, шансовете за успех до 35-годишна възраст са 90%, а до 42 - падат до 50%.

В случай че жената иска да има две деца, максималната възраст, на която трябва да започне с опитите, е 27 години. Вероятността за успех след това постепенно спада, като на 34 години тя е 75%. Ако е готова да зачене по изкуствен път, е най-добре да започне опити до 31-вата си годишнина. Стигне ли 39 години, шансовете спадат наполовина.

Силните жени, които са готови да отгледат три деца, трябва да започнат да опитват на 23 години. Тогава шансът за успех е 90%. Ако решат да се доверят на инвитро процедура, могат да изчакат още пет години.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook

9 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay