Красива гладка кожа? Мисията е възможна!

Във войната с нежеланото окосмяване жените използват всички възможни средства - кола маска, фотоепилация, лазерна епилация и др. Имаме богат избор, но знаем ли достатъчно за техните предимства и недостатъци?

Красива гладка кожа? Мисията е възможна!

Ако искате да смените редовния си метод за обезкосмяване през този сезон, сега е идеалният момент да разгледате възможностите за идеално гладка кожа през лятото. 

Знаем, че поддържането на всички зони от тялото ни красиви и гладки никак не е лесно, защото различните методи за обезкосмяване крият потенциални проблеми и имат своите недостатъци. Нека да разгледаме подробно различните варианти и техните плюсове и минуси, цени и може би най-важното – дълготрайност и ефективност.

Кола маска

Какво представлява? Кола маската се нанася върху желаната област и се отстранява в противоположната посока на растежа на космите, като ги премахва от корените.

Красива гладка кожа? Мисията е възможна!

Най-добро за: Крака, подмишници и бикини зона. Подходяща за жени с по-дебели, тъмни и упорити косми.

Плюсове: Сравнително дълготраен метод, който премахва космите от корена за около три седмици (продължителността  може да варира от две до шест седмици в зависимост от вида и дебелината на космите).

Недостатъци: За да бъде достатъчно ефективен, този тип епилация изисква космите да са израснали до определена дължина. Освен това той може да бъде сравнително болезнен, но болката става по-поносима след време. Друг недостатък е, че този метод може да доведе и до появата на подкожни косъмчета.

Средна цена: От 50 лв. до 100 лв. за цяло тяло и между 15 лв. и 30 лв. на зона в зависимост от салона, който сте избрали.

Съвети:  Не се подлагайте на обезкосмяване с кола маска седмица преди цикъла ви или по време на него. В този период тялото и кожата са много по-чувствителни. Важно е да направите предварително проучване и да намерите салон, който използва кола маска с високо качество, защото това може да допринесе за по-безболезнено преживяване и да ви спести проблеми след това.

Лазерна епилация

Какво представлява? Лазерът прониква в кожата, за да се насочи към космите и да потисне растежа им. Той унищожава фоликула, което означава, че чрез този метод можете да постигнете трайно обезкосмяване. Обикновено космите в третираните области падат сами в рамките на 2-3 седмици след процедурата.

Красива гладка кожа? Мисията е възможна!

Най-добро за: Хора, които са със светла кожа и по-тъмно окосмяване, тъй като работата на лазера е насочена към пигмента. Лазерната светлина преминава през кожата и се поема от пигмента, където се превръща в топлина като унищожава корена на косъма и по този начин предотвратява неговата повторна поява.

Плюсове: Страхотен метод за дългосрочно и безболезнено обезкосмяване във всички области.

Недостатъци: Някои от най-честите странични ефекти са хипер пигментация, хипо пигментация (изсветляване на третираната зона) парене, подуване, зачервяване. За да бъде епилацията ефективна и максимално безопасна, винаги посещавайте салони, в които работят специалисти с необходимото образование, преминати курсове и налични сертификати, за да сте сигурни, че взимат всички необходими предпазни мерки.

Средна цена: Цените варират между 100 лв. и 400 лв. за по-големите и между 40 и 80 лв. за по-малките зони на тялото.

Съвети: Задължително изисквайте да бъдете запознати с процедурата от страна на специалистите, които сте решили да посетите - цялата информация около процедурата, какво се изисква от вас, какво ще направи лекарят, какво може да очаквате и за какво да внимавате.

Фотоепилация

Какво представлява? Това е метод за обезкосмяване, който използва интензивни светлинни лъчи. Най-голямото преимущество на фотоепилацията е, че може да премахне косми от цялото тяло, независимо какъв вид и цвят са те. Тъй като на различните части от тялото, космите растат с различна скорост и сила, не може да се каже колко често ще е необходимо да се прилага фотоепилация. Обикновено са необходимо средно от 3 до 6 процедури.

Красива гладка кожа? Мисията е възможна!

Най-добро за: Също като лазерната епилация, фотоепилацията е по-ефективна при хора с по-тъмно окосмяване.

Плюсове: При обезкосмяване на кожата след използване на фотоепилационна технология, тя става мека и гладка за дълго, без подкожни косъмчета.

Недостатъци: Ако кожата не е правилно третирана след процедурите и не е предпазена от облъчване в солариум или излагане на слънце, могат да се появят по-тъмни петна на обработените зони и зачервени участъци, а при по-тъмни кожи може да се получат по-светли петна.

Средна цена: От 30 лв. до 80 лв. за лице и от 100 лв. до 700 лв. за тяло на процедура в зависимост от избраната зона и салона, който сте избрали да посещавате.

Съвети: Преди фотоепилация е препоръчително да не сте си правили кола маска поне един месец, а да бръснете зоната, която възнамерявате да третирате. Специалистите препоръчват да се  въздържате от посещения на солариум или слънчеви бани поне за месец след фотоепилация. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay