1 причина, поради която акнето може да се окаже нещо добро

Колкото и странно да звучи...

1 причина, поради която акнето може да се окаже нещо добро

Въпреки че пъпките ви побъркват и трябва да нанесете още един слой фон дьо тен, заради тях, изследване показва, че акнето всъщност не е чак толкова лошо, тъй като е признак за по-дълъг живот. Учените твърдят, че хората, които се борят с акне, имат по-продължителен живот от тези, които имат перфектна, гладка кожа.

Според проучването, страдащите от акне имат по-дълги теломери в белите кръвни телца. Теломерите са окончанията на хромозомите и те са отговорни за стареенето и умирането на клетките. С напредването на възрастта, теломерите постепенно стават по-къси. Тъй като хората с акне имат по-дълги теломери, е нужно повече време да се скъсят. Ако клетките в тялото живеят по-дълго и кожата на лицето остарява по-бавно. Накратко казано: Хората, които имат акне имат клетки, които живеят по-дълго и следователно животът им е по-дълъг.

Изследвани са хора на различна възраст, с различно тегло, с различна височина и е доказано, че теломерите на хората с акне са по-дълги.

В продължение на много години, дерматолозите са установили, че хората, които имат акне се състаряват по-бавно, но досега причината не е била известна. Е, вече знаем каква е тя и можем да започнем да гледаме на пъпките си като на нещо положително. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay