10 знака, че е време да вземете гривата си в ръце

Или как да разпознаете увредената и жадна за грижи коса

10 знака, че е време да вземете гривата си в ръце

Боядисването, изправянето, къдренето, честата употреба на стилизанти… Всичко това неизбежно води до трайно увреждане на косата. А ако добавим към тези фактори и все по-неблагоприятните откъм вятър и студ климатични условия, които успешно способстват за изсушаването на гривата, картинката става още по-неприятна и трудна за "ремонт”.

По тази причина днес ще ви разкрием кои са десетте признака на изтощената и увредена коса. Ако вашата отговаря на поне половината от тези точки, то непременно трябва да вземете своевременни мерки, като например консултация с фризьор и терапии, които да облекчат и дори излекуват боледуващата грива.

10 знака, че е време да вземете гривата си в ръце
Постоянен цъфтеж
Дори и непосредствено след посещение при фризьор, връхчетата ви отново цъфтят? По принцип поне месец след подстригване, косата ви не би трябвало да страда от този неприятен синдром. Ако се случва обратното, то това е ясен признак, че гривата ви е хронично увредена.

Сухота и разхвърчаване
Така наречената frizzy коса се характеризира с постоянна сухота, липса на блясък и най-вече разхвърчаване, което дори и най-мощните стилизанти не успяват да пригладят. Това е повече от сигурен знак, че гривата ви се нужда е от дълбоко подхранване и е жадна за повече хидратиране.

Накъсване
Независимо дали ползвате гребен или четка, инспектирайте внимателно падналите след сресване косъмчета. Ако те са наполовина толкова дълги, колкото косата ви по принцип, това означава, че гривата ви страда от неприятна форма на накъсване, съответно и увреждане.

Промяна в текстурата
Иначе казано, ако косата ви страда от различни "болести” в отделните си части, например мазни корени, накъсващи се дължини и сухи и цъфтящи връхчета, то е време да вземете спешни мерки за цялостното ѝ оздравяване.

Липса на обем
Някои дами по принцип страдат от липса на обем и това е напълно нормална природна особеност. Ако обаче забележите спонтанна промяна в досегашната плътност на гривата си, то налице е сигурен знак, че нещо не е съвсем наред с косата ви и тя има нужда от по-специално внимание.

10 знака, че е време да вземете гривата си в ръце
Порьозност
С този термин всъщност се означава коса, която е изключително суха, без каквито и да е еластичност и блясък. Това се случва, защото самата структура на косъма е увредена. Ако забележите, че гривата ви започва да съхне прекалено бързо след баня, сякаш изпива останалата по нея вода, това може да е първи знак за наличието на порьозност.

Трудности при оформянето
Непослушната коса, която сякаш напук не се поддава на каквото и да е стилизране, определено изисква специално внимание.

Загуба на еластичност
Както споменахме и по-горе, здравата коса по принцип се отличава с добра еластичност. Проверете дали сте я загубили, като си направите следния тест: откъснете един мокър косъм от гривата си и внимателно и плавно започнете да го разтягате. Ако се скъса или след това не се върне към първоначалната си дължина, то несъмнено се нуждаете от спешна протеинова терапия за възстановяване.

Трудност при сресване
По принцип употребата на балсам или маска е достатъчна, за да не изпитвате след това трудности, свързани със заплитане. Ако обаче въпреки това косата ви е сякаш невъзможна за разресване, то твърде е възможно налице е да е увреждане.

"Неподвижност”
Ако косата ви сякаш е спряла растежа си или едва-едва напредва с него, несъмнено има нужда от помощ. Най-често това означава, че от средата на косъма започва накъсване, съответно и увреждане.

10 знака, че е време да вземете гривата си в ръце
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay