10 мита за косата, които ни пречат тя да е здрава

Защото им вярваме

10 мита за косата, които ни пречат тя да е здрава

В днешно време има толкова много информация за абсолютно всичко. Но как да знаем кое е добро за нас и кое не, кое е истинско и кое не. Трудно е в морето от инфромация. Ние ще ви кажем кои са митовете, на които е добре да спрем да вярваме, ако искаме здрава коса.

 

Падането на косата винаги е нещо лошо

Всеки ден от главата ни падат между 150-200 косъма. И два пъти годишно, обикновено през пролетта и косата, косата пада по-осезаемо. Но след това веднага израства нова коса. Но, ако забелязвате по-сериозен косопад, който не е само 2 пъти в годината и продължава повече от месец, е добре да се обърнете към своя лекар.

 

Шампоаните и балсамите трябва да се нанасят по цялата дължина на косата

Шампоанът е средство за почиства на косата и скалпа, така че трябва да бъде нанасян в корените. Не се притеснявайте за остатъка от косата, има достатъчно пяна, която ще отмие мръсотията.

 

Сешоарът разваля косата

Ако използвате специални козметични продукти, например пяна или по-добре термична защита, не е нужно да се притеснявате за здравето на косата.

 

Ако подстрижете косата на детето до годинка, тя ще се сгъсти

Всъщност това ще се случи, независимо дали я подстрижете или не.

 

Изправянето с кератин е полезно за косата

Да, формулата на кератина се е подобрила с годините и вече не съдържа формалдехид, но въпреки това не можем да кажем, че е най-доброто средство за изправяне.

 

Блондинките имат по-малко коса от брюнетките

Всъщност учените са открили, че блондинките имат още повече коса от брюнетките и червенокоските, но косата им е по-тънка. Да, блондинките рядко могат да се похвалят с гъста коса, но пък изглежда толкова красива, колкото и на другите жени.

 

Постоянното носене на косата на опашка или плитка, води до загуба на коса

Ако не дърпате и стягате прекалено много косата си, няма такъв шанс това да се случи.

 

Пърхотът е заразен

Пърхотът е признак на прекомерна работа на мастните жлези, поради което на скалпа се появява прекомерно количество есксфолирани частици на кожата. И по никакъв начин това не може да бъде преносимо. Разбира се, е добре да спазвате лична хигиена!

 

Мъжката коса се отличава от женската

Анатомичната структура на мъжката и женската коса е идентична, но ние третираме косата си по различен начин. Женската коса изтънява, заради боите, които използваме, изправянето, къдренето. Мъжете са по-консервативни по отношение на прическата и затова косата им е по-гъста и здрава.

 

Има средства, които ускоряват растежа на косата

Дори и най-мощните хормонални лекарства не могат да направят това, така че не се надявайте и козметиката да е способна на такива чудеса. Растежът на косата е присъщ генетично и най-често е около 1 см. на месец. 

Не вярвайте на митове, знайте истината!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay