10 странни съвета за красота

С които ще станете по-красиви

10 странни съвета за красота

Интернет пространството е пълно със съвети за това как да бъдете по-красиви, по-привлекателни и как да се доближите до желания външен вид. Все пак не всички съвети се оказват полезни.

Попаднахме на някои особено странни трикове, които наистина ни изненадаха, но действително работят.

1. Използвайте бира за здрава коса

Бирата съдържа полезни съставки като пивоварна мая, хмел и малц. Бирата е богата на витамини и минерали, които подхранват косата ни. Можете да използвате бирата като балсам.

За да направите това, смесете бира с вода в съотношение 1:1 и изплакнете косата с получения разтвор след измиване. Блондинките е добре да използват леки бири, за да избегнат промяна на тона.

Можете също така да използвате бирата като основа за приготвяне на маски за коса.

2. Използвайте бебешка пудра, за да създадете ефект "изкуствени мигли"

Нанесете един слой спирала. След това нанесете малко бебешка пудра върху миглите си. Нанесете още един слой спирала и готово! Миглите ви ще бъдат много по-гъсти и плътни.

3. Използвайте коректор, за да създадете нов контур на устните си

Ако имате естествено замъглено очертание на устните си или ако изглеждат твърде тънки, за да носите тъмни червила, не се отчайвайте. Можете лесно да коригирате тези неща, с помощта на коректор. Нанесете коректор около усните си, когато изсъхне, вземете молив за устни и очертайте устните си така, както ви харесва. Старайте се да не направите устните си прекалено големи.

4. Използвайте активен въглен за избелване на зъбите

Поставете таблетка с активен въглен в една чаша и добавете 5 капки вода. Разбъркайте сместа добре, така че да няма бучки. Нанесете тази смес върху четката си за зъби и измийте зъбите си с нея. Правете това само два пъти месечно. Ако го правите по-често, може да предизвикате прекалена чувствителност на зъбите си.

5. Използвайте червено червило, за да скриете бързо тъмните кръгове под очите си

Ако бързате да се отървете от тъмните кръгове под очите си и коректорът ви не е в състояние да изпълнява задачата, блогърите предлагат да опитате следната техника:
Внимателно, за да не наранявате деликатната кожа, нанесете червено червило на "арки" под очите си.
Нанесете два слоя коректор и го размажете добре. Оставете го да изсъхне. Накрая нанесете и пудра.
Препоръчително е да не прекалявате с този метод, за да не стане чувствителна кожата около очите ви.

6. Използвайте вилица, за да контурирате носа си

За да се промени визуалната форма на носа и да стане по-тънък и красив, много момичета прибягват до контуриране: подчертавайки най-изпъкналата част на носа по дължината с по-светъл цвят, докато страните изглеждат по-тъмни.
За да направите контурните линии гладки и симетрични, използвайте вилица.

7. Използвайте обикновени моливи като очна линия

Ако искате да си направите свеж, летен грим, с ярки цветове, но нямате цветни моливи за очи, използвайте обикновени моливи за рисуване.

Поставете моливите в чаша с гореща вода и изчакайте няколко минути. Извадете моливите от водата и ги използвайте като очна линия.

8. Използвайте балсам за устни, вместо хайлайтър

Жените не бързат да си купуват хайлайтър, защото предпочитат да използват други гримове. Например блестящите сенки могат да се справят със задачата също толкова ефективно. Същото важи и за балсама за устни. Единственият му недостатък е, че е лепкав.

9. Използвайте гъби за миене на чинии за перфектни къдрици

Както се оказва, можете да постигнете красиви къдрици, без помощта на преси за коса, които сериозно вредят на вашата коса. Всичко, от което се нуждаете, е гъба за миене на чинии. Разделете косата си на кичури и обвийте всеки кичур около средата на гъба. След това завържете с гумено ластиче. След като сте направили това, можете да си легнете да спите. Ще бъдете много приятно изненадани на следващата сутрин.

10. Използвайте майонеза, вместо балсам за коса

Актрисата Блек Лайвли поддържа страхотната си коса, като използва майонеза, вместо балсам. Тя смесва майонезата с олио, нанася сместа върху косата си и след това измива. Ако ще използвате този трик, е важно да използвате домашна майонеза, тъй като купената съдържа концентрати и химикали.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay