11 тайни, които индустрията на красотата не иска да знаете

Вижте кои са те

11 тайни, които индустрията на красотата не иска да знаете

Някога чудили ли сте се как знаменитостите винаги изглеждат зашеметяващо, независимо от възрастта или проблемите? Признаваме, че малко ревнуваме, но се оказва, че те имат цяла армия от специалисти по красота, които помагат.

Основите на ефективната грижа обаче са прости и достъпни за всеки. Нека да разберем заедно!

1. Не намалявайте ползите от слънцезащитните продукти

Красивата и здрава кожа не може да се постигне без редовно използване на слънцезащитни продукти. Mamie McDonald, експерт по козметиката, работеща с Мадона, казва, че всякакви други усилия, които правите, ще бъдат напразни, ако пренебрегнете това правило. Друг знаменит козметолог, д-р Лансър, препоръчва използването на крем с SPF не по-малко от 30, който да прилагате всеки ден.

2. Не изсушавайте кожата си, ако има възпаление

Повечето кремове съдържат бензоил пероксид, който изсушава кожата, утежнява възпалението и увеличава производството на себум. Алкохолът действа по аналогичен начин. Д-р Харолд Лансър препоръчва да обърнете вниманието си към ексфолирането със салицилова или млечна киселина и почистващи маски с глина.

3. Никога не забравяйте за врата си

Вратът е част от женското тяло, което издава възрастта на своя собственик почти веднага, така че е много важно да се грижите добре за него. Кожата тук е тънка и изисква грижа толкова деликатна, колкото и лицето ви.

4. Разтърквайте кубче лед в кожата си

Дерматологът на Санта Моника д-р Ава Шабан съветва да триете лицето си с кубче лед за няколко секунди, за да предотвратите пигментацията на кожата. Този прост трик стимулира циркулацията и кожата ви започва да изглежда много по-добре.

5. Съхранявайте продуктите си за красота правилно

Д-р Дебра Джалиман предупреждава да не съхранявате вашите продукти за красота в банята, защото топлия и влажен въздух ги кара да се развалят по-бързо. Кремовете за лице и други принадлежности за красота, които не използвате често, трябва да се съхраняват в хладилника.

6. Поддържайте всичко, което докосва кожата ви, чисто

Д-р Лансър казва, че никога не бива да докосвате лицето си с мръсни ръце. Сменяйте калъфките на възглавниците поне веднъж седмично, ако имате сух или нормален тип кожа или веднъж на всеки три дни, ако кожата Ви е мазна. Понякога почиствайте екрана на смартфона си.

7. Не използвайте изтривалки и гъби за лице, особено ако сте склонни към акне

Кристис Кид, специалист по грижа за кожата от Бевърли Хилс, препоръчва никога да не използвате абразивни продукти за грижа за кожата (скраб, гъби, четки), ако имате акне: това само води до по-тежко възпаление. Всеки вид кожа се нуждае от деликатно почистване без сапун и за да се намали зачервяването и възпалението, нанесете аспиринова паста.

8. Масажът на лицето ще ви помогне да се освободите от кръговете под очите си

Оле Хенриксен препоръчва лимфен дренаж масаж срещу кръгове под очите. Процедурата стимулира лимфния поток, изглажда кожата и "торбичките" изчезват. Освен това, дори можете да го направите у дома - не е трудно да се научите.

9. Обърнете внимание на ръцете си

Ръцете изискват толкова грижи като врата, защото кожата е тънка и деликатна. Опитайте да вършите домакинските си задължения с ръкавици и редовно да овлажнявате кожата си с крем. Можете също така да прилагате кремове против стареене както на ръцете, така и на лицето. И не забравяйте слънцезащитните продукти!

10. Почиствайте добре кожата си

Дерматологът Дебра Джалиман посочва, че не трябва да си лягате с грим. Ако го направите, ще свършите със запушени пори и възпаления. Просто, мнозина все още пренебрегват този съвет.

11. Винаги махайте сутиена си пред да си легнете

Колкото и да се изкушавате да оставите сутиена си преди сън, като чуете колко зле ви влияе, веднага ще го махне. Голям процент от заболяванията на гърдите са свързани с носенето на сутиен, което е една добра причина да го махнете. Също така сутиенът дразни кожата и създава дискомфорт.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay