12 козметични продукта, за които пилеем пари

12 козметични продукта, за които пилеем пари

Производителите на козметика ни показват своите продукти в най-добрата възможна светлина. Изглежда, че между всички реклами и красивите опаковки, козметичните компании се възползват от нашата несигурност. Чрез маркетинга ни убеждават, че съставките на техните продукти са много важни и необходими, когато става дума за нашия външен вид. Но не винаги е така.

Събрахме няколко продукта за красота, които са безполезни и за които пилеем парите си. Вижте кои са те:

1. Голяма палитра със сенки за очи

Всяка жена е предразположена да изхарчи една голяма част от заплатата си за голяма палитра със сенки за очи. Може да ви изглежда, че всички 100 или 200 цвята сенки са ви необходими, но всъщност не е така. Ако се замислите, едва ли ще използвате всички цветове. 

Вместо да си купувате голяма палитра с много цветове, купете си малка, по-качествена палитра, с 7-10 цвята. Те ще ви бъдат напълно достатъчни. 

2. Шампоан за "всички видове коса"

Понякога може да си мислите, че шампоан за "всички видове коса" е най-разумната покупка, защото обхваща всички видове коса и няма да навреди. Но всички ние сме различни и точно както имаме различни видове дрехи, ние също имаме различни видове коси. Освен това универсалните шампоани могат да предизвикат появата на пърхот и пресушаване на косата.

Най-доброто решение е да използвате шампоан, подходящ за вашия тип коса. Ако имате съмнения относно това какъв тип е вашата коса, консултирайте се със специалист.

3. Голям сет четки за грим

В тази ситуация много хора мислят, че повече означава по-добре. Защо да не купите комплект от 25-30 четки? Може да се нуждаете от тях, нали? Е, вероятно не. Всъщност е малко вероятно да използвате всички от тях дори по веднъж. Освен ако не сте професионален гримьор, това е загуба на пари.

Какво да използвате вместо това? Комплект с 10-12 професионални четки, които определено ще използвате.

4. Скраб за тяло и устни

На пазара се предлагат много видове скраб. Красивите опаковки предполагат, че кожата ви ще стане изключително мека и красива. Но повечето от тези продукти се основават на елементарни неща, като: мед, кафе, сол, зехтин. Но защо да купувате неща, които всъщност имате вкъщи. 

Какво да направите? Потърсете рецепти в интернет и си направете скраб сами. 

5. Крем за лице с ботокс

Магическият ефект на ботокса е много привлекателен. Той стяга кожата и парализира мускулите. Той обикновено се инжектира под повърхността на кожата с игли. И няма начин той да стигне до мускулите ви чрез крем и да има същия ефект. Разбира се, кремът ще има някои положителни резултати, не благодарение на ботокса, а на останалите съставки в кремовете против стареене.

Какво да използвате вместо това? Посетете дерматолог, ако наистина искате ботокс инжекции.

6. Спирала за долни мигли

Очевидно производителите на козметика смятат, че стига да има търсене, те ще могат да печелят пари от всичко. Така че измислиха различни спирали за долни и горни мигли. И някои момичета наистина вярват, че се нуждаят от различни спирали. Но това не е нищо повече от маркетингова стратегия: обикновената спирала може да свърши работа и за долните мигли.

Какво да използвате вместо това? Използвайте една висококачествена спирала на надеждна марка.

7. Серуми против стареене

Хората искат да вярват, че има едно магическо нещо, което може да направи кожата им да изглежда отново млада. А голямата цена за магическия продукт изглежда убедително. Но има важно нещо, което трябва да знаете: няма продукт, който да стигне до най-дълбоките слоеве на кожата и да изглади бръчките отвътре. Всичко, за което наистина можете да се надявате, е просто добро старомодно овлажняване на кожата. И един прост овлажняващ крем може да направи същото.

Какво да използвате вместо това? Добър хидратиращ крем. И ако искате да погледнете отново този млад човек, вероятно имате нужда от пластична хирургия.

8. Крем за намаляване на тъмните кръгове под очите

Разбира се, никой не изглежда добре с тъмните кръгове под очите. Но истината е, че тези кремове също са безполезни. Всичко, което могат да направят, е да маскират кръговете малко. В повечето случаи, ако тъмните кръгове се появяват близо до съдовете, абсолютно по никакъв начин не може да помогне крем. И ако причината, поради която имате кръгове, е липсата на сън, единственото решение е да се наспите.

Какво да използвате вместо това? Винаги използвайте крем, който съответства на вашия вид кожа и за кръговете - ще трябва да се справите с причините, които ги подтикват.

9. Овлажняващи маски за коса

Стикерите на опаковката обещават много: здрава коса, без разделени краища. Въпреки това, не можете да направите косата си по-здрава, без да третирате космените фоликули. Всичко, което маските могат да направят, е да направят косата ви по-лесна за разресване.

10. Крем с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е веществото, което държи поддържа влагата и помага да се произвеждат протеини, необходими за нормалното функциониране на тъканите в тялото. С възрастта ресурсите на тази киселина стават по-малки и стареенето на кожата започва.

Тъй като молекулите на това вещество са твърде големи, те не могат да стигнат дълбоко под кожата. Така че, не очаквайте подобрение от използването на хиалуронова киселина. Единственият начин, по който може да се получи дълбоко, е с инжекции.

Какво да използвате вместо това? Посетете дерматолог и направете серия от инжекции.

11. Балсами, които не е нужно да се измиват

Може да изглежда, че този продукт може лесно да реши всички ваши проблеми с косата: разделени краища, цъфтяща коса и т.н. Да, този балсам може да направи косата ви мека и гладка, но няма влияние върху здравето й.

12. Душ гел

Много душ гелове изсушават кожата прекалено, като разрушават защитния слой. Ето защо трябва да бъдете много внимателни с гела, който използвате. Може да се нуждаете от специален сапун, който е овлажняващ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay