13 неочаквани трикове за красота

Ще ви се иска да сте ги знаели по-рано

13 неочаквани трикове за красота

Желанието на всяка дама е да бъде красива и да изглежда добре, но има проблеми, с които не можете да се справите сами.

Ние ще опровергаем това, като ви покажем няколко трика, с които ще спестите време и пари и същевременно ще изглеждате страхотно.

За красива коса

Ако имате мазна коса, всичко, от което се нуждаете, е обикновена готварска сол. Добавете 2-3 лъжици сол към шампоана си и корените на косата ви ще останат чисти за по-дълго време.

За гъсти мигли и вежди

Не изхвърляйте старата си спирала. Измийте шишенцето и четката и изсипете малко рициново масло, витамин Е и сок от алое. Четката за спирала е идеална за нанасяне на микса върху веждите и миглите. Нанасяйте от тази смес върху миглите си всяка вечер, в продължение на един месец.

За тъмни кръгове под очите

Ако обичате кафе, не изхвърляйте утайката от него. Тя ще ви помогне да имате красиви и свежи очи. Смесетете кафето с кокосово масло в съотношение 1:1 и нанасяйте тази смес върху кожата под очите. Оставете я за около 15 минути. Правете си такава маска 3-4 пъти седмично.

За добра фигура

Можете да си правите антицелулитна програма вкъщи. Смесете 2 супени лъжици смлян джинджифил, 5 супени лъжици козметична глина и 10 супени лъжици топла вода. Приложете микса върху проблемните области (корем, дупе, бедра, ръце) и ги обвийте с найлоново фолио. Оставете това за един час, след което се развийте и вземете топъл душ. Правете тази процедура веднъж седмично.

За гладки крака

Захарта се счита за един от най-добрите методи за депилация. Той е по-малко болезнен, не дразни кожата и премахва всички косъмчета. Смесете 1/4 литът сок от лимон, 2 чаши захар и 1/4 чаша вода. Загрейте сместа, охладете я и нанесете по посока на растежа на космите. След това рязко отстранете сместа, с помощта на памучен плат или лента за кола маска.

За красиви и силни нокти

Смесете кокосово масло и мед в съотношение 1:1, прибавете няколко капки лавандулово масло. Тази смес е идеална за укрепване на ноктите. За да ви е по-удобно, може да изсипете сместа в старо шишенце от лак за нокти.

За черни точки

Ако ви е писнало от черните точки на носа или брадичката, направете тази проста маска: смесете 1 ч. л. топла вода, 1 супена лъжица брашно и 1 ч.л. мед. Потопете памучен тампон в тази смес и приложете към проблемната зона. Измийте след 10-15 минути.

За слънчево изгаряне

Содата за хляб успокоява кожата и премахва зачервяването от слънчево изгаряне. Нанесете малко сода, смесена с вода върху изгорялата кожа и след 10-15 мин. измийте. Ще почувствате облекчение веднага.

За меки пети

За да направите петите си меки, смесете 2 чаши вода, 1/2 чаша сода, 1 чаша оцет. Потопете краката си в тази смес за 15-20 минути, след това измийте, изсушете и нанесете хидратиращ крем за крака.

За чиста кожа на лицето

Известната черна маска може да бъде приготвена вкъщи. Смесете 2 супени лъжици смлян активен въглен и 1,5 лъжици желатин, разтворени в топла вода. Загрейте сместа в ммикровълновата, докато се превърне в желе. Нанесете върху лицето, оставете за 30 минути, след което махнете маската.

За бели зъби

Ягодите могат да ви помогнат да избелите зъбите си. Смесете 1 ч.л. настъргани ягоди с 1 ч.л. сода за хляб и използвайте тази паста вместо паста за зъби два пъти месечно.

За свежо лице през целия ден

Ако искате лицето ви да изглежда свежо до края на деня, използвайте освежаващ спрей за лице. Пригответе го чрез смесване на гел от алое (купен от аптека или направен от вас) с пречистена вода в съотношение 1: 3. Изсипете сместа в спрей бутилка и я носете със себе си.

За приятен аромат

За да имате приятен аромат на косата, напръскайте четката си за коса с парфюм и се разресвайте косата си по няколко пъти на ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay