5 начина, по които тревожността се отразява на външния ни вид

5 начина, по които тревожността се отразява на външния ни вид
Canva

Симптомите на тревожност засягат все повече хора в днешно време, независимо от възраст или пол. При някои от нас това състояние се отразява негативно не само на психика ни, но и на визията ни. Днес ще разгледаме пет начина, по които тревожността може да се отрази на външния ни вид:

Промяна в изражението

Хората, които са тревожни, често могат да се сблъскат с именение на цялостното си изражение. То се изразява в напрегнати или изразени чела, стеснени устни, неравномерно дишане или притиснати челюсти. Това може да даде впечатление за напрежение или неудобство.

Поглед и зрителен контакт

Хората, които са в състояние на тревожност, често се сблъскват с трудности да поддържат зрителен контакт или изобщо да поглеждат към хората, с които са в определн момент. Това може да доведе до впечатлението, че са несигурни или нерешителни.

Напрежение в тялото

Тревожността може да причини напрежение в цялото тяло. Хората, които се чувстват тревожни, често имат извити рамене, свити ръце или изпънато тяло. Тези жестове могат да създадат впечатление за недостатъчно самочувствие или уязвимост.

Промяна в походката

Тревожността може да повлияе на начина, по който ходим и се движим. Например, хората могат да стъпват по-бързо или по-бавно от обичайното. Също така, нервните жестове може да допринесат за по-несигурното придвижване.

Изменено дишане и говор

Когато сме тревожни, дишането ни често става по-повърхностно и бързо. Това може да доведе до промени в речта ни - неразбираеми изречения, забързан говор или неясно изговаряне на думите. Тези промени могат да издават нервност и стрес.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay