5 стъпки, които трябва да предприемете след ден на плажа

5 стъпки, които трябва да предприемете след ден на плажа
Canva

Вероятно четете тази статия от шезлонга на плажа, препичайки се на слънце. Но с цялата горещина, забавление и пясък идват и неблаго приятни последствия за кожата и косата ви. Разбира се, когато сте навън с любимия си бански, наслаждавате се на вълните и слънчевите лъчи, последното нещо, за което мислите, може да са съвети за грижа за кожата и косата. Но точно както експертите биха ви казали, че SPF е задължителен, когато сте на слънце или че косата ви може да бъде редпазена чрез UV защита, преди да отидете на плуване, те също ще ви кажат, че е по-добре да следвате няколко лесни стъпки за възстановяване, след като намерите пътя обратно към стаята си. 

Ето какво трябва да направите, след като се върнете от плажа:

Хидратирайте се

Морето и слънцето могат да изсушат организма ви, затова е важно да се хидратирате след плажа. Пийте достатъчно вода или хидратиращи напитки, за да възстановите загубените течности.

Вземете хладък душ

Горещата вода може да раздразни вече увредената от слънцето кожа, така че изборът на хладен душ след ден на плажа е по-добър вариант. Освен това вероятно така или иначе ще ви бъде горещо и лепкаво от морето, така че хладната вода, която се спуска по изсъхналата кожа, ще се почувства много по-освежаващо. 

Погрижете се за косата си

Вашите коси също се нуждаят от обич, така че ако чувствате, че косата ви е особено суха и хвърчаща след това цялото слънце и солена вода, опитайте богата на протеини маска за коса, която дълбоко ще подхрани кичурите ви. Оставете маската да действа около 10 минути, преди да я изплакнете с хладка вода. 

Нанесете лосион за след слънце

Ако сте прекарали време на слънце, важно е да нанесете слънцезащита, дори и след като напуснете плажа. Слънчевите лъчи все още могат да вредят на кожата ви, така че не пренебрегвайте защитата. Освен това, използвайте лосион за след слънце, за да успокоите и подхраните кожата си след излагане на слънце. Може да заложите на продукт с слое вера.

Яжте подходящи храни

Добавянето на хидратация към вашето тяло, кожа и коса трябва да се случи и отвътре навън и един от начините да направите това е да ядете богата на течности храна след пътуване до морето. Пресните плодове са вашият най-добър приятел в този сценарий. Диня, ананас, манго, портокали и пъпеш са чудесен избор, както и зеленчуци като авокадо, домат и краставица. 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay