6 ефективни начина да направите врата си по-млад

6 ефективни начина да направите врата си по-млад

Вратът обикновено е първата част от тялото, която показва признаци на стареене. Това е добре известен факт. Това е така, защото кожата на това място е по-тънка, отколкото върху другите части на тялото и освен това има по-малко омазняване, поради което губи еластичността си по-бързо. За щастие е възможно промените, свързани с възрастта, да бъдат предотвратени.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да предотвратите стареенето на врата:

1. Не използвайте прекално много парфюм 

Парфюмите съдържат алкохол и различни ароматизатори, които изсушават кожата ви и я правят по-малко еластична. Ако сте свикнали да освежавате парфюма си през деня, е по-добре да го прилагате само върху китките.

2. Не носете тежки бижута

Тежките огърлици и колиета се простират върху нежната кожа на врата. По-добре е да ги носите само при специални случаи. Поради същата причина е по-добре да откажете да носите синтетични блузи с тесни якички.

3. Внимавайте за стойката си

Преди всичко лошата стойка може да бъде причина за главоболие и болка в шията. На второ място, поради постоянното сгъване, могат да се появят бръчки, които не са лесни за отстраняване.

Има още един враг на красивата кожа и добрата поза - мобилния телефон. Много хора го държат по-ниско от нивото на очите, когато четат или гледат нещо и това също предизвиква появата на бръчки.

4. Овлажнявайте кожата си редовно 

На пръв поглед изглежда очевидно, но много жени забравят, че шията, точно като лицето, трябва редовно да се хидратира. Нямате нужда от специален лосион, тъй като обикновеният крем за лице ще бъде също толкова добър за вашия врат. Трябва да обърнете внимание на начина, по който го прилагате на врата си, защото е важно да преместите пръстите си леко нагоре.

Също така е полезно да включим някои процедури за красота, които сме свикнали да правим на лицето си и за врата. Например, кожата на шията Ви се нуждае от внимателно ексфолиране, точно както лицето ви. По-добре е да използвате деликатни продукти. Това ще помогне за премахване на мъртвите клетки на кожата, без да наранява нежната кожа на шията.

5. Яжте повече храни, богати на витамин С и мастни киселини

Витамин С подобрява производството на колаген, което прави кожата еластична. Ето защо е добре да включите в менюто си повече цитрусови плодове, домати и плодове. Също така е добре да ядете повече продукти, богати на омега-3 и омега-6 мастни киселини: зехтин, риба, ядки и авокадо. Те помагат да се подхранва кожата отвътре и са незаменими за вашето здраве.

6. Не забравяйте да правите упражнения

Има много различни упражнения, които да поддържат вашите мускули на врата и лицето ви. Ето някои от тях:

Местете долната част на врата напред и назад. 

Седнете, сложете дясната си ръка на челото. Натискайте с ръката си със сила, без да накланяте главата си. Задръжте в тази позиция за 10 секунди.

Седнете. Наклонете главата си назад и отворете устата си. Опитайте се да достигнете горната си устна с долната си устна, без да допирате зъбите си. Повторете упражнението няколко пъти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay