7 ефективни начина да използваме розова вода

Розовата вода е един от най-често използваните натурални продукти за красота. Влияе страхотно на кожата и не случайно се използва като козметично средство навсякъде по света. Ето как можете да използвате розовата вода по най-добрия начин:

1. За освежаване на кожата

Розовата вода се продава в шишенца, които имат помпичка и могат да пръскат. Този тип опаковки са много подходящи за горещите летни дни, когато искате да предпазите кожата си от слънчево изгаряне. Можете да използвате розовата вода вместо мицеларна и да пръскате както на лицето, така и на тялото.

2. За фиксиране на грима

Вече са популярни всякакви разновидности на фиксатори за грим, но розовата вода си остава един от най-добрите продукти за тази цел. Напръскайте лицето си след като сте направили грима, така ще удължите издръжливостта му. За още по-голяма издръжливост можете да намажете лицето си с розова вода преди да поставите фон дьо тен.

7 ефективни начина да използваме розова вода

3. При суха, напукана кожа

Смесете розова вода и глицерин и мажете ръцете си всяка вечер преди лягане в продължение на седмица. Резултатът ще бъде видим още на третия ден и ще решите проблема си със сухата кожа на ръцете.

4. За лъскава коса

Сместа от глицерин и розова вода може да се използва като маска за коса за постигане на по-бляскав ефект. Намажете скалпа си и оставете да действа 20 минути, след което изплакнете обилно.

5. За почистване на грим

Използвайте розовата вода като дегримьор. Ще премахне грима ефективно и ще хидратира кожата ви, не е необходимо да отмивате продукта след това.

7 ефективни начина да използваме розова вода

6. За премахване на тъмните кръгове под очите

Оставете шишенцето с розова вода в хладилника докато се охлади. Извадете и сипете на памук, който можете да поставите под очите си. Оставете да действат 5-7 минути.

7. Срещу акне

Розовата вода е ефективно средство за справяне с акнето. Тя има анти-бактериален ефект и видимо намалява несъвършенствата на лицето при регулярна употреба.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay