8 лесни начина да имате перфектна стойка

Защото е изключително важна

8 лесни начина да имате перфектна стойка

Въпреки че много хора се стремят да имат правилна стойка, само малцина постигат тази цел. Ще ви дадем няколко съвета как да направите гърба си изправен и красив. Ето 9 лесни и брилянтни начина:

1. Правете упражнения, които подобряват стойката

Намерете време да правите упражнения, които подобряват стойката. Постарайте се да отделяте 10-20 минути на ден за упражнения. В никакъв случай не се преуморявайте, защото ще стане по-лошо. Ако работите в офис, не забравяйте да правите упражнения за врат, гръб и рамене постоянно.

2. Организирайте работното си място

Ако работите дълги часове пред компютъра, трябва да се замислите за правилното подреждане на работното място. Ключово е да регулирате височината на бюрото и на стола.

3. Дръжте телефона си правилно

Повечето от нас се навеждат, когато сърфират в смартфоните или лаптопите. Опитайте да държите телефона си точно пред вас, без да трябва да изкривите гърба си. Лаптопът пък трябва да бъде на масата под прав ъгъл.

4. Научете се как да дишате правилно

Дишането е важно за нашите движения и сетива. Ще дишате по-ефективно, ако използвате диафрагмата си и красивата стойка ще дойде от само себе си.

5. Наблюдавайте стойката си постоянно

Трябва постоянно да мислите за стойката си, докато работите, докато се храните, по всяко време. Освен това трябва да изберете правилната възглавница и матрак.

6. Когато седите, гърбът ви трябва да е под 135 градуса

Когато седите под правилния ъгъл, гърбът ви не се натоварва излишно.

7. Практикувайте йога и тренирайте основните си мускули

Чрез йогата ще подобрите както духовното, така и физическото си състояние. Пилатес, аеробика и други подобни спортове също могат да ви помогнат да постигнете перфектната стойка.

8. Научете се как да стоите правилно

Опитвайте да не се навеждате и винаги гърбът ви да бъде изправен, краката на ширината на раменете и раменете леко назад. Това е най-добрата стойка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay