Think yellow!*

Слънчеви идеи за промяна на интериора

Вече сме в сезона на отпуските. Дългоочакваното време, в което, без да ни е срам, можем да се отдадем само и единствено на себе си. И докато релаксираме необезпокоявани от никого, защо да не помислим и за промяна на дизайна вкъщи. Не, нямаме предвид онези изтощителни ремонти. Говорим за нов и лесно постижим акцент в дома ви.

Кой е най-горещият, слънчев и усмихнат цвят? Разбира се, че жълтото. То е и най-подходящо за декориране на дома ви - красив, топъл и изцяло летен. Можете да експериментирате с различни нюанси, като наситено жълто, невен, неон и всяка друга разновидност, която е по ваш вкус.

Жълтите мебели и аксесоари са чудесна заменка на неутралните такива, които често се използват при обзавеждането. За да приковете вниманието обаче, използвайте много жълто на едно място в стаята. Например в спалнята - покрийте леглото си с жълто одеяло и сами ще видите разликата. Наситено жълти завеси, пък, са друга чудесна идея за лятно разнообразие.

Ако цветовете на канарчетата ви харесват, значи можете да продължите да експериментирате. Внесете нотка свежест във всекидневната и сложете там жълто канапе. А, ако не ви се сменя старото, можете просто да си купите жълто покривало и бързо да постигнете ефекта на "нова мебел". Друг интересен акцент ще получите ако боядисате библиотеката в свежо лимонено. А още по-страхотна идея е да оцветите цялата стая в жълто. Вярно, ще отнеме малко повече време, но е хубав начин да разведрите обстановката, при това без да харчите много.

За да завършите цялостния свеж вид на новия си жълт дом, използвайте по-малки аксесоари, като цветни акценти. Например жълти възглавници, рамки за снимки, а защо не и цветя.

Ако идеите са ви харесали, грабвайте четката и започвайте да творите. Време е да помислим в жълто!

 

* - англ. мислѝ в жълто - бел.ред.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.07.2011|08:46
Жълтото е цвят, който внася много енергия и светлина в дома ни. Колкото повече преобладават топлите цветове, толкова по-красив ще бъде той. Хубаво е да експериментираме, не трябва да се притесняваме от това, поне за да разнообразяваме живота си. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay