Алтернативна шопинг сбирка

Re:Use & Re:Fresh

Купчината от смачкани на кълбо дрехи се крепи повече на магия, отколкото на някакви физически закони. И въпреки че пуловерите ми вече отдавна са намерили своето място, за да не пречат на летния ми гардероб, реално място няма никакво. Натрупани една връз друга, тънките ми дрешки едва се побират в скромното място, отредено за тях.

 

Ако приложа минималните си математически познания, бих казала, че използвам приблизително 2/5 от всички одежди на рафта. И на закачалките също. Тоест по-малко от половината дрипи, които притежавам, биха ми донесли удовлетворение от носенето, самочувствие от добрия външен вид и смисъл от инвестицията в тях. А какво да правя с останалите?

 

Вече има няколко гаражни разпродажби, организирани всеки месец от добряци, които са помислили за проблемите на хора като мен. Принципът е много прост – търсиш си нещо, отиваш там да си го купиш, нямаш пари – правиш бартер. Или пък имаш нещо излишно, което продаваш или направо подаряваш. Предпочитан вариант пред изхвърлянето.

 

Second Hand Bazar говори достатъчно чрез своето име. Това е място, на което може да се обменят дрехи, аксесоари, а защо не и идеи. Новите запознанства са гарантирани, покупко-продажбата на нещо оригинално – също.


Всеки може да вземе участие в събитието на 29 май от 16 часа. Само трябва да отиде с доброто си настроение под ръка на бул. "Никола Вапцаров" 57 и да се наслади на дефинирания от организаторите като Brunch 'n' Shopping следобед.


В неделя ще дам втори шанс на любими неносени дрехи. А нищо чудно за запазване на хаоса и да си взема едно-две неща... Така гардеробът ми отново ще е препълнен, но и грижливо освежен с нови попълнения.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 26.05.2011|14:54
Прекрасна идея. Много пъти съм се чудила какво да си правя старите дрехи, защото хем не ги нося, хем само ми пречат в гардероба. Някои си ги разменяме с приятелки, а другите просто си седят. Това е един много добър сайт, в който можете да намерите какво ли не и всичко е запазено, почти като ново: http://used.bg/
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay