Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

Няколко хитрини, които гарантират по-добър резултат

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

Прочетете първата част на "10 тайни, които научих в гримьорското училище"!

6. Срещуположен цвят за подчертаване на ириса

Когато искате да подчертаете цвета на очите си, трябва да мислите за срещуположния им цвят. Например, ако имате сини очи, срещуположният цвят на синьото е оранжевото. Т.е. всичко, което носи оранжев нюанс като прасковени, керемидени или златисти сенки, е отлично решение за вашите красиви сини очи. Така те няма да останат незабелязани!

Ако очите ви са зелени - всичко с червени нюанси като винено лилаво и керемидено червено ще ви отива.

При кафяви очи - те са най-неутралните и почти всичко им стои добре, но все пак сините и лилави сенки най-ефективно подчертават погледа.

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)
7. Започнете да нанасяте очната си линия по правилния начин

Очната линия може да бъде нарисувана с молив, скосена четка и гел формула, писалка или с черни сенки за очи. За мен лично най-прецизният начин е посредством гел формулата и скосена четка. Тъй като тази формула засъхва по-бавно и не се разтича, ще имате нужното време спокойно и прецизно да я нарисувате.
Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

Започнете от вътрешния ъгъл на окото с линия до средата. След това вземете отново от продукта и този път започнете от външния ъгъл като срещнете първата линия в средата. Очната линия трябва да започне много тънка и близо до миглите и прогресивно да се удебелява към външния ъгъл на окото.

Когато се стигне до "страшния” момент с извивката в ъгълчето на окото, има един наистина ефикасен трик без грешка - следвайки извивката на долния клепач във външния му ъгъл, просто продължавате няколко милиметра нагоре, където свършва. А след това свързвате тази линия с вече нарисуваната очна линия.

Ще забележите как се образува един малък триъгълник. Просто го запълвате с черно и вашата перфектна очна линия е готова! За доизчистване около "опашката” на очната линия изполчвайте клечка за уши, напоена с лосион за почистване на лицето.

8. Сдобийте се с плътни устни като на Анджелина Джоли

Устните изглеждат най-добре, когато горната и долна устна са уравновесени. Това не е често срещано, но за наш късмет с грим можем да го постигнем по следния начин:

- Нанесете фон дьо тен върху устните си, който ще неутрализира натуралния им цвят.

- С бял молив очертайте съвсем леко извън или върху устните, в зависимост дали искате по-големи, или по-малки устни.

- Повторете отгоре с молив за устни в подбрания от вас цвят.

- Нанесете червилото от центъра към ъглите и обратно за равномерно нанасяне.

- Помнете, че светлите цветове ще привлекат светлината и ще направят утните ви по-плътни. Обратното важи за тъмните цветове червила.

- За допълнителен обем добавете малко гланц по средата на горната устна, точно под носа, както и на долната, по същия начин.

Почистете контура с коректор или фон дьо тен в същия цвят като кожата ви и се радвайте на изкусителни устни!

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

9. Попълнете веждите си, но нека изглеждат естествено

Доброто правило е вътрешният ъгъл на веждата да съвпада с този на окото, а извивката да пада, където завършва ирисът. Грешката, която много дами допускат, е избирането на много тъмен молив за вежди, който по-скоро ги състарява и прави погледа много строг.

За по-натурален вид избирайте един до два тона по-светъл молив за вежди и го нанасяйте сякаш рисувате косъмче по косъмче. Избягвайте да рисувате една дълга и продължителна линия от край до край! За оптимален триизмерен ефект - използвайте 2 тона, по-светъл за вътрешния ъгъл и по-тъмен за останалата част.

Можете да ползвате както молив, така и сенки за вежди. Завършвайте с прозрачна спирала, която ще ги фиксира на място за цял ден.

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

10. Добрият начин за прикриване на сенките под очите

Този трик е може би най-важният, който трябва да знаете и който наистина ще промени живота ви! Почти всички имаме сенки или торбички под очите. При някои от недоспиване и преумора, при други - по наследство.

Свежият и отпочинал вид на лицето идва точно от свежите очи и зоната около тях. Често срещана грешка е използването на бежов коректор, който, поставен върху синьо-кафявите сенки под очите, не прави друго освен да ги направи сиви и допълнително да привлече вниманието към проблемната зона.

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)

Тайната е в използването на коректор с оранжен нюанс (помните ли, че оранжевото е срещуположният цвят на синьото и взаимно се неутрализират?). Колкото по-тъмен е цветът на кожата и сенките под очите, толкова по-наситено оранжев трябва бъде коректорът. Просто експериментирайте, докато не намерите идеалния цвят. Колкото и време да ви отнеме, обещавам ви, ще си е струвало!

За торбички под очите нанесете коректор единствено и само върху сянката, която се образува под торбичките. Светлият цвят ще я накара да изпъкне и ще създаде оптична измама за гладка кожа и напълно заличени сенки и торбички под очите.

Благодаря ви, че и днес споделихте част от времето си с мен! Надявам се статията да ви е била полезна. Ако е така, споделете я с приятелките си в любимата социална мрежа!

С любов,
Зори. 

Бюти съветите на Зори: 10 тайни, които научих в гримьорското училище (част II)За автора: 

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог. 

Може да следите проектите й, както и статиите й за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ZoriMakeUpArtist

24 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay