Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Време е за седмичната рубрика на Зорница Иванова

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Здравейте, мили дами!

Сватбеният сезон наближава и съм сигурна, че сред вас има бъдещи булки, шаферки или поне майки, свекърви, баби и приятелки на бъдеща булка.

Днес ще ви дам ценни съвети относно грижата за външния вид за този толкова вълнуващ ден от живота на всяка една от нас. Затова взимайте един химикал и си записвайте внимателно.

6 месеца по-рано
Изгответе си спортен режим. Може да бъде фитнес, аеробика, зумба, танци, плуване или просто джогинг. Важното е да ви бъде приятно и същевременно полезно. Бъдете постоянни (поне веднъж седмично).

Съчетайте с по-здравословен начин на хранене. Сведете до минимум захарта, газираните напитки, мазнините и шоколада. Последните две са честа причина за появяването на пъпки по лицето и тялото. Алкохолът, като голям източник на калории, вреди изключително на кожата и теглото ви. Наблягайте на протеините, плодовете и зеленчуците.

За моята сватба трябваше да сваля 4 кг "по спешност”, тъй като не влизах в роклята си модел "русалка”. Тогава наистина наблягах на протеините (пилешко, яйца, кисело мляко). Избягвах хляба, десертите и макароните.

Когато наистина се чувствах гладна и ми липсваше захарта, най-доброто решение беше да си направя "smooty”: слагате в блендъра каквито плодове обичате и лед и ето ви прекрасна витаминена зарядка. Препоръчвам го не само на булките.

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Хидратацията на кожата е от изкючително значение. Затова преди всичко се опитайте да пиете поне по 1.5 литра вода на ден. Ексфолирайте лицето си веднъж седмично и поставяйте почистваща или хидратираща маска.

Бъдете постоянни в почистването на лицето сутрин и вечер, винаги отстранявайте грима си преди лягане и нанасяйте дневен крем със защитен фактор (този съвет важи целогодишно) и нощем преди лягане. Но най-важното е да отидете на място, където ще ви посъветват правилно според типа кожа. Често проблемната кожа е вследствие на неправилно подбрани продукти.

Ако планирате да промените цвета на косата си или прическата, направете го поне шест месеца преди сватбата. По този начин, ако не сте доволни от резултата, ще имате достатъчно време да промените нещата и няма да има сълзи и дърпане на коси.

Потърсете си гримьор и фризьор. Не подценявайте този етап и се подгответе рано. Професионалистите не са толкова много и обикновено биват запазени с месеци напред, особено в периода на сватбите и баловете. Затова разгледайте в интернет и си запазете колкото се може по-рано час за грим и прическа.

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Един искрен съвет от професионалист и приятел: не пропускайте пробния грим и прическа, за да спестите пари. Спокойствието в деня на сватбата няма цена! А ако нещо се обърка, тогава няма втори дубъл и ще виждате разочарованието си на снимки за цял живот.

По време на пробните сесии, които продължават няколко часа, ще имате време да зададете въпросите си, да разберете кое ви отива най-много според формата на лицето и цвета на кожата и очите. А това са полезни съвети за цял живот.

3 месеца по-рано

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Няколко урока по танци за двойки: това е подходящото време да си намерите хореограф, който да ви подготви за първия ви танц, както и за някои базови стъпки по латино американски танци, валс и дори народни танци. Все пак няма българска сватба без народни хора!

Това, което направихме със съпруга ми, и което бе прекрасна изненада за гостите, беше първият ни танц на микс от любими песни (рок&рол, латино, хип-хоп, валс). Забавата е голяма, а споменът незабравим!

Пробната прическа и грим: предполага се, че вече сте си записали час. Изпробвайте поне два различни вида, за да сте сигурни в избора си (например прическа с кок и прическа с пусната коса и два различни грима). Лесен начин да изглеждане различно е да сложите едно хубаво червено червило точно преди разрязването на тортата, когато вечерта и страстите са в разгара си.

14 дни по-рано

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Час при козметик: грижата за кожата отново е на първо място. Направете си почистваща лицето процедура при козметик с дълбоко почистваща маска и след това маска с витамин C или хидратираща.

Ослепителна усмивка: на този ден щастието прелива и усмивките не се пестят. Затова една 15-минутна избелваща процедура при стоматолог е добре дошла, за да ви отърве от досадните петна от кафе, цигари и червено вино. Но не правете това с подръчни материали сами вкъщи. Рискувате сериозно да увредите емайла си!

7 дни по-рано
Време е за цялостна епилация на тялото и веждите. Нещо, което много ми допадна, е епилацията на вежди с конец (арабски метод), която отстранява и най-малките косъмчета. Може да се приложи както на веждите, така и на горната устна.

3 дни по-рано
Отново при козметика за екфолираща процедура, която ще отстрани мъртвата кожа на повърхността и ще разкрие нов прекрасен блясък на лицето, деколтето и гърба. Нанасяйте хидратиращ лосион редовно до деня на сватбата.

Релаксиращ масаж: не пренебрегвайте психическото си здраве. Стресът по организирането на една сватба е огромен и вие заслужавате също да се поглезите и отпуснете.

1 ден по-рано
Най-доброто средство срещу стреса и умората, разбира се, е добрият 8-часов сън. Починете си добре, легнете си рано, за да сте свежи (без сенки и торбички под очите) на сутринта.

Денят на сватбата

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

Поздравления! Дочакахте най-важния ден в живота си! Отпуснете се. Какво не сте успели да направите - вече няма значение. Приемете, че една сватба никога не минава без някоя издънка.

И повярвайте - и да вали, и да гърми, и питката да изчезне безследно (както се случи на моята сватба), колкото и да си мислите, че тържеството е една катастрофа, всичко ще въде наред. Винаги ще си спомняте и ще разказвате с любов и с усмивка за този специален ден.

Един съвет: когато нещо се обърка, спомнете си защо го правите. Спомнете си за него…

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота

С любов,
Зори

Бюти съветите на Зори: Предсватбен план за красота За автора: 

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог. 

Може да следите проектите й, както и статиите й за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/Z

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay