Виртуалният музей на Валентино

Дизайнерът постави основите на иновативното приложение

Виртуалният музей на Валентино

Валентино Гаравани е едно от най-популярните имена в света на модата. Дизайнерът е известен с изчистените си, стилни кройки, а тезата му за тях е неопровержима: "Елегантността винаги е една и съща, защото по същество тя е въпрос на хармония, на мярка, на простота. И преди всичко въпрос на поведение, на вътрешен живот и на интелигентност. На нещо, което тръгва отвътре и се изразява във външния вид."

Творецът се оттегли от бранда си през 2008 година, но все още често попада под светлината на прожекторите.

Първият виртуален музей бе открит именно от него, научаваме от The Daily Telegraph. Бляскавото парти се проведе в Ню Йорк, а сред гостите бяха Сара Джесика Паркър, Дафни Гинес, Клеър Дейнс, Рейчъл Зоуи.

Музеят е компютърно приложение. Чрез него човек може да "се разходи" сред най-добрите модели на Валентино, създавани през цялата му кариера. Включени са над 300 тоалета, представени от оригиналните скици и вдъхновението за тях, до финалната им версия, заедно със снимки на хора, които са ги носили.

Виртуалната обиколка включва също емблематични моменти от червения килим, известни рекламни кампании и статии от различни медийни издания.

"Гледам на музея като част от наследството, което ще оставя. Щастлив съм, че хиляди студенти, млади дизайнери и модни почитатели ще могат да видят и изучат работата ми във всичките ѝ аспекти", сподели талантливият дизайнер.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay