Всичко, което трябва да знаете за космите около зърната

Всичко, което трябва да знаете за космите около зърната

Порастването на косми и премахването им е обичайна практика за повечето хора. Ние подстригваме косата си, бръснем подмишници, правим кола маска на краката и ръцете и т.н. Но какво да правим с космите около зърната? Тази зона не се обсъжда достатъчно, а хората, които нямат косми там, са малко. 

Става дума за космите, които се появяват на по-тъмната кожа около зърната. Това окосмяване е различно при различните хора. Няма правило и всеки вид окосмяване може да бъде нормален. 

Обикновено, космите на това място могат да бъдат в различни цветове и обикновено са по-тънки от космите на скалпа ни. И въпреки че всеки човек е различен и всяко окосмяване е различно, има няколко случая, в които трябва да посетите дерматолог или гинеколог. Ако забележите внезапна промяна, независимо дали става дума за увеличаване на окосмяването или за промяна на качеството на космите, трябва да посетите лекар. Можете да посетите или дерматолог или гинеколог, тъй като тези промени обикновено са свързани с хормонални промени. 

Промяната в структурата и количеството на космите може да бъде причинена от хормонални флуктуации, дължащи се на бременност, менопауза и дори противозачатъчни. Колебанието на производството на косми около ареола е напълно нормално, но в редкия случаи, лекарят може да ви назначи кръвни изследвания за проследяване на хормоните. 

В случай, че искате да премахнете космите от тази зона, обичайните методи за обезкосмяване са безопасни. Например, бръсненето е разумен начин да премахнете космите около зърната. От друга страна, кола маската не е добър избор. Кола маската е твърде агресивен метод за премахване на окосмяването, а все пак кожата там е доста нежна. Ако търсите дългосрочно решение на проблема, можете да използвате и лазерна епилация. Безопасно е!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay