Елиминирайте акнето завинаги без химия

Съвети от първо лице, които ще помогнат на кожата ви трайно да подобри състоянието си

Елиминирайте акнето завинаги без химия

Днешната ни статия, посветена на неизчерпаемата тема за досадните кожни проблеми, е вдъхновена от авторката на популярния в световен мащаб блог Empowered Sustenance. Лорън, както е името ѝ, споделя, че има "неразривна връзка” с акнето едва от седми клас и с годините е изпробвала какви ли не методи за лечението му, уви, всички неуспешни.

И така до деня, в който не се решила на радикални мерки - изцяло натурална терапия, която първоначално ѝ се струвала безумна. До момента, в който кожата ѝ сякаш от самосебе си започнала да се възстановява, при това до пълното изчезване на досадните пъпки, които днес навестяват лицето ѝ в ограничен тираж и при това само в периодите около месечния цикъл.

А ето и какво включва въпросната "програма” за грижа за кожата, както и какви съвети дава Лорън на своите читателки:

Елиминирайте акнето завинаги без химия
Операция "Студена пуйка”
"Студена пуйка” (от англ: Cold turkey) по принцип е метод за "изчистване” от наркотична зависимост, при който не се приемат каквито и да е помощни медикаменти по време на абстинентните кризи. В случая обаче използваме този израз по-скоро преносно. Защото съветът на Лорън е като за начало да се откажете от всичките си любими козметични продукти, които ползвате всеки ден. Да, първоначално това може да ви се струва прекалено радикална крачка, но, повярвайте ни, ефектът ще бъде тъкмо противоположен на този, който очаквате.

Маслена баня вечер
Лорън съветва вечер да почиствате лицето си от грим и натрупани замърсявания само и единствено с чисто масло. Любимият ѝ метод стъпка по стъпка може да откриете в този видеоклип.

Мед сутрин
Но не за закуска, а за почистване на кожата. Лорън споделя, че ѝ е необходима ½ с.л. мед, с който масажира, използвайки мокри ръце, лицето си, след което изплаква и продължава с последващата грижа, а именно…

Домашен тоник за лице
Всъщност, оказва се, че любимата рецепта на Лорън е и наш фаворит открай време. Става въпрос за освежаващ лосион за лице с оцет, чиято рецепта може да откриете като последвате оцветените в лилаво букви.

Вместо крем
След тоника, логично идва ред и на крема за лице, който е задължителна част от ежедневната грижа. Вместо това обаче Лорън подхранва кожата си със специално масло, чиято рецепта се състои от 50 мл масло от жожоба, към което са добавени 10 капки масло от семена на морков.

Специална грижа
Като свой своеобразен специалитет Лорън определя тази маска, с която глези лицето си поне веднъж седмично и за която твърди, че буквално прави чудеса. За целта блогърката смесва мед с достатъчно количество канела, за да се получи паста, към която добавя и току-що стрито индийско орехче. Нанесете сместа върху предварително почистена суха кожа и след 15 минути отмийте с топла вода.

Отново веднъж седмично Лорън съветва да ексфолирате кожата си, използвайки сода бикарбонат.

Елиминирайте акнето завинаги без химия
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

13 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay