Есенна грижа за неотразимо красива грива

Есенните капризи на времето не са чак такъв голям враг на косата, стига да знаете как да се погрижите за нея

Есенна грижа за неотразимо красива грива

След като обърнахме специално внимание на есенните грижи за кожата на лицето, идва време да се заемем и с косата, която страда не по-малко от смяната на сезоните. Най-често тя започва да цъфти, изсушава се, а в допълнение и се заплита и разхвърчава, вследствие на влажността на въздуха.

За да я предпазите от гореспоменатите неприятности, е необходимо стриктно да следвате няколко прости стъпки в грижата за своята грива. И, разбира се, да забравите поне за малко за топлинната обработка на пресата и машата.

Измиване
Неведнъж сме си говорили за това, че ежедневното измиване вреди на косата, защото по този начин естествените масла нямат време да достигнат от скалпа надолу по самия косъм. Ако все пак не може да се лишите от този ритуал, е достатъчно да използвате шампоан през ден, а в останалото време - измиване само с вода. Също така е важно почистващият продукт да бъде нежен и по възможност без съдържание на сулфати.

Подхранване
Не забравяйте абсолютно всеки път след измиване да обгрижвате косата си с балсам или маска. Веднъж седмично може да прилагате и следния трик: подсушете косата си с кърпа, колкото да не бъде съвсем мокра, нанесете избрания продукт по дължините и сложете шапка за баня. По желание може да загреете допълнително и със сешоар. След 20-30 минути отмийте балсама/маската.

Допълнителна грижа
Не пропускайте от време на време да глезите косата си с масла, например кокосово или пък арганово. Нанесете по цялата дължина, престойте така за поне час, след което пристъпете към измиване и последваща грижа. Непременно пробвайте да си спретнете и домашен серум, с който да "нахраните” връхчетата си след баня.

Специална терапия
Ако косата ви е особено суха, поглезете я със зелен чай. Достатъчно е да приготвите 100 мл от отварата и да облеете с нея гривата си, след като сте приключили със шампоана и балсама.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay