Изберете правилната слънцезащита според кожата си

На какъв продукт да заложите ако кожата ви е суха, чувствителна, мазна или пък имате розацея

Изберете правилната слънцезащита според кожата си

Както неведнъж сме ви разказвали, така наречените слънцезащитни филтри се делят най-общо на химични и физични. Това обаче далеч не е единственият критерий, по който би трябвало да изберете своя продукт за предпазване от вредното влияние на лъчите. Защото е от първостепенно значение той да бъде съобразен с типа на кожата ви.

Ако например кожата ви е силно чувствителна, то задължително трябва да избягвате продукти, в чието съдържание присъстват алкохол, oxybezone и PABA. Също така ако сте решили да се доверите на химични филтри, внимавайте за наличието на консерванти, които биха могли да предизвикат алергична реакция.

Ако пък кожата ви е суха, избирайте продукти с добавени подхранващи и овлажняващи съставки, като например ланолин и различни масла. Също така във вашия случай от първостепенно значение е да нанасяте продукта възможно най-често.

Така наречената акнеична кожа също се нуждае от по-особена грижа, що се отнася до слънцезащита. Отново е добре да избягвате съставки като алкохол, oxybezone, ПАБА и консерванти. Обратното, търсете кремове и лосиони, обогатени с ecamsule и салицилова киселина. Следете и за надпис "некомедогенен продукт” на опаковката. Добри варианти са физични филтри като цинков и титаниев оксид. Те притежават финни светлоотразяващи частички, благодарение на които порите оптически изглеждат по-свити.

Изберете правилната слънцезащита според кожата си
Стигаме и до едно неприятно за кожата състояние, от което за съжаление много дами страдат. А именно - розацея. Ако и вие сте сред "притежателите” му, то непременно заложете на висок слънцезащитен фактор и физични филтри, които ще минимизират риска от допълнително зачервяване. Добре е съставът на избрания продукт да бъде обогатен от антиоксиданти, например екстракт от зелен чай  или гроздови семена.

По природа сте дарени с естесвен тен, който през лятото само може да добие още по-голяма интензивност? Това съвсем не означава, че може да си позволите да пропуснете слънцезащитата. Задължително е редовното нанасяне на продукт със SPF 15.

Ако вече сте постигнали мечтания бронзов загар и желаете единствено да го подсилите и да подчертаете красотата на кожата си, използвайте продукт тип олио със съдържание на натурални масла, а защо не и такъв с добавени блестящи частички. Факторът отново е задължителен.

А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 18.06.2014|14:17
Вече започнах да ползвам слънцезащитен лосион, 50 фактор и излизам след това ;)
3
Не е посочен 18.06.2014|14:16
избери някоя медицинска марка, която и да е , все ще те предпази
2
Не е посочен 18.06.2014|14:15
всички слънцезащитни кремове за лице съдържат SPF 15
1
Не е посочен 18.06.2014|13:55
не знам какъв крем ще ползвам тази година :(
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay