Имат ли ефект масажните камъни Гуа Ша?

Имат ли ефект масажните камъни Гуа Ша?
Canva

Масажните камъни гуа ша (Guasha) са традиционен метод за терапия, използван от хилядолетия в китайската медицина и други азиатски култури. Техниката включва използването на инструмент, обикновено направен от камъни, кост или друг материал, за да се изпълни лек масаж по кожата. Въпреки че този метод не е научно признат и липсват обширни клинични изследвания, някои хора смятат, че той има положителни ефекти върху здравето. Ето някои от предполагаемите ползи от гуа ша:

Улеснява циркулацията

Гуа ша масажът може да помогне за подобряване на кръвообращението, като стимулира капилярите и увеличава кислородното снабдяване на тъканите.

Релаксация и намаляване на напрежението

Масажът може да намали напрежението и стреса, като стимулира нервната система и помага за релаксацията.

Имат ли ефект масажните камъни Гуа Ша?Canva

Изчистване на токсини

Вярва се, че помага на тялото да се изчисти от токсини и отпадъци, като стимулира лимфната система.

Подобряване на външния вид

Някои хора използват гуа ша масажа като част от козметичната грижа за лицето, тъй като смятат, че това може да подобри текстурата на кожата, да намали бръчките и да направи кожата по-сияйна.

Все пак е добре да знаете, че ефектите на гуа ша масажа са предмет на лични впечатления и вярвания и не са научно доказани. Преди да приложите гуа ша техниката, е важно да се консултирате с професионалист или да научите правилния начин на използване, за да избегнете евентуални травми или нежелани ефекти.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay