Как да използвате парфюма като професионалист?

За да ухаете приятно по-дълго

Как да използвате парфюма като професионалист?

Купуването на скъп парфюм не гарантира никакъв успех. Подобно на скъпите дрехи, трябва да бъдете способни да "носите" скъпия парфюм. Ако не знаете как да използвате правилно скъпия парфюм, вие ще го пилеете, без да има желания ефект. 

Ето как правилно да използвате парфюма:

Основни правила

1. Различните групи парфюми не трябва да се смесват

Когато използвате няколко вида парфюми (например парфюм, дезодорант и лосион за тяло), купувайте продукти, които съвпадат помежду си (за предпочитане от една и съща серия). Не трябва да има други миризми, които да са в конфликт с вашия парфюм. В идеалния случай, вашият дезодорант и лосион за тяло не трябва да имат миризма изобщо. 

2. Всеки парфюм има свое собствено време

Не забравяйте, че и другите хора усещат вашия парфюм, така че трябва да знаете, че всеки парфюм има време от деня, за което е подходящ. Използвайте по-леки миризми за през деня и по-тежки за вечер. Също така през лятото не бива да използвате тежки и силни парфюми. 

3. Върху кожата или върху дрехите трябва да нанасяте парфюма? 

Това е може би е най-важното правило: всеки парфюм трябва да се нанася върху кожата! Не забравяйте за това правило! Не е препоръчително да пръскате парфюм върху дрехите си. Причините за това са няколко: парфюмът може да остави петна върху дрехите. Освен това тъканите запазват аромата много дълго, до една година. Жените, които обичат да сменят парфюмите си, трябва да се замислят за това.

4. Не разтърквайте парфюма 

Една от основните грешки, които допускаме е, че пръскаме парфюм върху китките си и ги разтриваме една в друга. По този начин разрушаваме молекулите на парфюма и той става по-малко траен. За по-добър резултат трябва да пръскате парфюма върху кожата.

Къде трябва да нанасяте парфюм

Зоната зад ушите и китките

В тези области кръвоносните съдове са наистина близо до повърхността на кожата, а пулсът и температурата помагат на миризмата да се разпространи.

Важно е да знаете: Не забравяйте, че в тази област има много мастни жлези, така че парфюмите на основата на масло не трябва да се използват там.

Косата

Известно е, че благодарение на структурата косата запазва миризмите си много добре и доста дълго. Въпреки това, трябва да помните някои трикове: парфюмите на основата на алкохол правят косата суха, затова е най-добре да не ги пръскате върху самата коса, а вместо това да ги пръскате върху четката, преди да я използвате.

Важно е да знаете: Маслените парфюми не са най-добрият избор за коса, защото е трудно да се разпространяват и може да направят косата да изглежда мазна.

Задната част на врата

Това вероятно е най-"мощната" област: запазва миризмата по-дълго от другите области.

Важно е да знаете: Можете да нанасяте парфюм в тази област само през зимата, защото през лятото миризмата на парфюма ще стане твърде силна.

Свивката на лакътя

Смята се, че тази област е по-подходяща от китката. Обърнете внимание на факта, че кожата тук е наистина мека, така че съществува риск от алергична реакция към някои от съставките на парфюма.

Трикове

Най-добре е парфюмът да се съхранява на студено място, без достъп до кислород.

Не поставяйте парфюм върху бижутата си: може да се окисли, което не само ще разруши покритието на бижутата, но и ще промени миризмата.

Миризмата най-добре се съхранява на мазна кожа. Така че, преди да използвате парфюм, подгответе кожата с крем или лосион.

Ярките, наситени цветове, ниската цена и миризмата на алкохол са признаци за нискокачествен парфюм.

За да добавите аромат към любимия си шампоан или лосион, най-добре е да поставите няколко капки парфюм в бутилката.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 09.12.2018|22:46
Парфюми тестери https://testeri-bg.com/ Онлайн магазин за оригинални маркови парфюми и тестери на ниски цени. Най-новите модели парфюми с големи намаения,постоянни разпродажби,разнообразие от оферти. Купи своя парфюм на ниска цена.Mаркова козметика на невероятни цениНай-добрата парфюмерия в България.Гаранция за качество. Експресна доставка.
3
Не е посочен 29.11.2018|11:46
Тестери от Testeri-Bg.com ако търсите евтини,намалени или промоционални маркови тестери на парфюми то посетете нашия онлайн магазин.В нашата парфюмерия ще намерите гарантирано най-ниски цени на оригинални парфюми тестери без опаковка! Ежедневни намаления и промоции в нашия сайт за парфюми тестери.Нов модел парфюм тестер на достъпна цена? Купете го от нас!https://testeri-bg.com
2
Не е посочен 29.11.2018|11:43
Тестери от Testeri-Bg.com ако търсите евтини,намалени или промоционални маркови тестери на парфюми то посетете нашия онлайн магазин.В нашата парфюмерия ще намерите гарантирано най-ниски цени на оригинални парфюми тестери без опаковка! Ежедневни намаления и промоции в нашия сайт за парфюми тестери.Нов модел парфюм тестер на достъпна цена? Купете го от нас!https://testeri-bg.com
1
Не е посочен 29.11.2018|11:42
Тестери от Testeri-Bg.com ако търсите евтини,намалени или промоционални маркови тестери на парфюми то посетете нашия онлайн магазин.В нашата парфюмерия ще намерите гарантирано най-ниски цени на оригинални парфюми тестери! Ежедневни намаления и промоции в нашия сайт за парфюми тестери без опаковка.Нов модел парфюм тестер на достъпна цена?https://testeri-bg.com Купете го от нас!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay