Как да се гримираме като за селфи

Съвети, идеи и трикове как камерата на телефона да ви запечата в най-добрата ви светлина

Как да се гримираме като за селфи

В последно време така наречените селфита тотално изместиха всички други видове фотоси, качвани в социалните мрежи. И, въпреки че предните камери на повечето мобилни телефони не предлагат особено добро качество на заснемане, самият факт, че се снима толкова отблизо, предполага идеално състояние на кожата на лицето и грима. В противен случай обективът "хваща” и най-малкия дефект.

Именно по тази причина днес ще ви дадем няколко ценни съвета как да се гримирате, за да сътворите перфектната самоснимка, при това без да изглеждате "натруфени” като коледна елха.

Забравете за фон дьо тена
Козметичните производители настояват, че тъкмо фон дьо тенът осигурява на кожата необходимите гладкост и свежест. Това обаче съвсем не е така и за съжаление повечето камери улавят и дори подчертават наличието на този продукт върху лицето. Вместо това просто ексфолирайте кожата си, след което заложете на лек крем с матиращ ефект, който ще изиграе ролята на праймър.

Ако все пак имате нужда от допълнително прикриване на порички, матиране и изравняване на тена, с помощта на кабуки четка нанесете минимално количество полупрозрачна минерална пудра в Т-зоната.

Как да се гримираме като за селфи
Не пропускайте коректора
Макар и често пренебрегван, коректорът е способен визуално да направи чудеса за цялостното състояние на лицето. Използвайте лек продукт с озаряващ ефект за околоочната зона и по-покривен такъв, за да прикриете зачервявания и пъпчици. А как да нанесете коректора, оставяме на вас и личните ви предпочитания.

Отворете очите си
Заложете на кремообразни сенки в нюанс, една идея по-светъл от този на кожата ви, и ги разнесете върху целия горен клепач, чак до линията на веждите. По този начин визуално ще "отворите” и озарите погледа си. Не е задължително сенките да бъдат матови, дори напротив - малко бляскък никога не е излишен. Използвайте миглоизвивачка, а след това и спирала, която повдига, разделя и нежно подчертава миглите.

Не забравяйте скулите
Вместо стандартен, използвайте кремообразен руж в естествен нюанс. Той ще дари скулите ви с необходимата свежест, без да се натрапва и издава присъствието си по какъвто и да е начин.

Как да се гримираме като за селфи
Озарете се
С помощта на хайлайтър подчертайте вътрешните ъгълчета на очите си, както и най-изпъкналите части на лицето - върховете на скулите, носа, центъра на челото и брадичката.

Пропуснете червилото
Независимо дали сте сред почитателите на nude нюансите, или пък на ярките червила, ви съветваме да прескочите този продукт. Вместо това заложете на леко оцветен полупрозрачен балсам или гланц, който ще дари устните ви с необходимите свежест и сочност, без да се натрапва.

Как да се гримираме като за селфи
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay