Каква е разликата между микроблейдинг и ламиниране на вежди?

Каква е разликата между микроблейдинг и ламиниране на вежди?
Canva

Микроблейдингът и ламинирането на вежди са две различни процедури за подобряване на веждите, всяка със своите уникални техники и резултати.

Микроблейдинг:

Микроблейдингът е полуперманентна форма на грим, която включва използването на малки игли за вкарване на пигмент в кожата. Целта е да се създаде дефиниран вид на веждите чрез имитиране на естествените косъмчета на веждите. Процесът обикновено отнема няколко часа и може да изисква няколко сесии за постигане на желания резултат.

Микроблейдингът е по-траен от традиционните моливи или гелове за вежди, като резултатите могат да продължат до една година. Въпреки това, той не е постоянен и ще избледнее с течение на времето. Освен това, микроблейдингът може да бъде малко неудобен и може да причини леко кървене или подуване.

Ламиниране на вежди:

Ламинирането на вежди е неинвазивна процедура, която използва химически разтвор за повдигане и фиксиране на космите на веждите, създавайки лъскав, добре дефиниран външен вид без болка. Процесът обикновено отнема около 30 минути и резултатите могат да продължат до шест седмици.

За разлика от микроблейдинга, ламинирането на вежди не променя цвета на веждите ви, а вместо това просто подобрява  подчертава външния им вид. Това е чудесна опция за тези, които искат да опитат подобрение на веждите, без да се ангажират с постоянна промяна на цвета.

В обобщение, ако търсите дълготрайно решение (до една година) и сте готови да понесете потенциалния дискомфорт, микроблейдингът може да е най-добрият избор за вас. Ако предпочитате неинвазивен метод, който предлага лесен поддръжка на всеки шест седмици и не променя цвета на веждите ви, ламинирането на вежди може да е по-подходящо.

Винаги е най-добре да се консултирате със сертифициран специалист, който може да препоръча най-добрия курс на действие въз основа на вашите индивидуални нужди и очаквания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay