Майка пушачка = дете престъпник ?

Майка пушачка = дете престъпник ?

Майка пушачка = дете престъпник ?

Най-новите изследвания, проведени в САЩ, сочат, че децата, родени от жени, които са пушили по време на бременността си, е по-вероятно да проявят антисоциално поведение като пораснат.

 

Експерти по общественото здраве от университета в Харвард изследват 3800 души, родени в периода 1959 - 1966 година. Участниците не са избрани случайно – техните майки са запалвали цигара по време на бременността. Времевият диапазон също не е избран случайно – това са години, когато опасностите за здравето от тютюнопушенето, още не са били ясни.

 

След щателно проучване на досиетата на изследваните лица, учените стигат до редица изводи. Криминалните прояви на наследниците на майки - страстни пушашки, са с 31% повече в сравнение с тези, чиито майки не са се поддали на вредния навик, докато са били бременни. Също така при тези лица вероятността да повторят нарушенията е значително по-голяма.

 

По всяка вероятност тези резултати се дължат на уврежданията, които нанася тютюневия дим върху мозъка по време на вътреутробното развитие. С възрастта децата могат да проявят в по-слаба или засилена степен проблеми с концентрацията на вниманието, склонност към импулсивни и необмислени действия.

 

Нека да ви припомним, че за да се изчисти организмът от отровите, са необходими около 3 години. Така, че не би било лошо да се замислите по-рано да кажете: "Не!", на тютюневия дим.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay