Митове и легенди за красотата

Чили за растеж на косата

Тъй като сме жени, ние постоянно биваме бомбандирани от най-различни съвети за красота – от легендарни герои на красотата, преминали през изпитания и трудности, предавани от пралелите ни или прошепнати на дамски обяд.

 

Повечето са случайни, странно-звучащи, за които обикновено се говори, че "ще решат всичките ви проблеми свързани с външния вид" от подути очи, до акне и цъфтяща коса.

 

Но ако и вие сте като нас, значи постоянно се чудите и се съмнявате. Все пак, това че бабите ни казват, че крем за хемороиди прибира отпуснати и подути очи, значи ли че наистина действа?

 

Тъй като вярваме, че и сред вас постоянно изникват такива въпроси, решихме да направим малко проучване и да разпитаме някои специалисти, относно едни от най-странните домашни, козметични процедури, които сме чували:

 

За суха коса: майонезата е добра за дълбоко хидратиране на сухата коса. Истина ли е?

- с голямото разнообразие от козметични продукти, които се намират на пазара, защо някои би искал да си слага майонеза по главата. Миризмата сама по себе си би била достатъчно увреждаща. Тъй като съдържа мазнини и масла, майонезата наистина подсилва фоликулите на увредената коса като им прави предпазен, горен слой. Истината обаче, е че има и такива продукти, които са предназначени само за коса, а не и за коса и за яйчна салата. Дилемата е голяма, решението е ваше.

 

За суха кожа: крем против бебешки обрив от пелени, помага за лекуване на напукани пети и лакти?

- истина е. Тъй като такъв тип крем съдържа овлажнители и противовъзпалителни съставки, той хидратира и заздравява кожата много дълбоко.

 

За облекчаване след изгаряне на слънце: за лекуване на изгоряла от слънцето кожа, някои хора препоръчват да си вземете топла вана в МНОГО силен черен чай – танините премахват подуването и паренето.

- това наистина действа. Със сигурност ще помогне да облекчите парещото чувство на кожата. Таниновата киселина в чая премахва изгорялото от кожата и ѝ помага да се излекува.

 

За изсветляване на косата: счита се, че лимоновият сок помага да изсветлим косата си натурално

- това е абсолютно вярно. Прилагането на пресен лимонов сок по косата, преди да излезете навън, на слънце, ви гарантира естествено изсветляване. Киселината в лимона си взаимодейства със UV лъчите като ускорява процеса на изсветляване.

 

Срещу акне: според стари митове, урината действа стягащо на кожата като по този начин изчиства акнето от кожата

- това не е съвсем вярно. В урината няма никакви антибактериални агенти, нито противовъзпалителни такива. Вероятно единственото място, на което тя принадлежи е тоалетната.

 

За стимулиране растежа на косата: използването на сос чили или друг сос от люта чушка, в корените на косата, стимулира растежа на нови косъмчета.

- това е популярен слух. Лютият червен пипер се използва в различни домашни рецепти от векове. Хората казват, че помага за задвижването на циркулацията в скалпа, ако се хапва или ако се полага в корените. Ако ще опитвате този метод, трябва да намажете целият си скалп с лют сос.

Подобно някои от другите рецепти, и тази остава като дилема. Не можем да дадем категорично мнение "ЗА", преди да дойде някои и да ни покаже как косата му е пораснала, защото се е мазал с чили.



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay