Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?

Вижте какъв е отговорът според ново проучване

Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?

Ако сте последователи на някоя звезда в социалните мрежи, няма как да не сте обърнали внимание на манията, която е обзела известните дами, а именно - постването на снимки без грим. Хаштагът #nomakeupselfie, без изобщо да преувеличаваме, направо завладя интернет пространството! От британската певица Джеси Джей до Риана и Бионсе - качването на снимки без грим е тотален хит.

Интернет манията "влезе под кожата” и на обикновените хора. Вероятно много от вашите близки и приятели също се присъединяват към групата на хората, които предпочитат неподправения външен вид. И сред множеството от снимки на току що събудили се в хотелската си стая звезди, ставаме свидетели на пренасяне на тенденцията в света на всеки един човек, дори той да не е знаменитост.

Тук идва моментът да се зададе вечният въпрос - дали мъжете предпочитат естествения външен вид, или липсата на грим по-скоро ги отблъсква.

Скорошно проучване показва, че в момента жените са подложени на огромен стрес, когато става въпрос за начина, по който изглеждат. Те все повече започват да подкрепят максимата, че "по-малко” всъщност означава "повече”.

Но как едно обикновено момиче може само да постигне перфектната сънлива визия на Бионсе? Или пък великолепният кожен загар на чаровната британска изпълнителка Черил Коул? И всичко това без да отделя голяма част от финансовите си средства за скъпи продукти и използвайки минимално количество от тях.

Читателки на Daily Mail, които се интересуват от усвояването на техниката за постигане на натурален външен вид, се подлагат на специални опити. Целта им е да установят коя от двете визии е предпочитана не само от мъжете, а и от самите тях. Затова те изпробват и двете визии: естествена (make under) и гримирана (make over).

Оценител на крайния резултат е крайно критично жури. В състава му влизат актрисата Бет Морис, Пади Хислоп и музикантът и художник Пол Стенли. Те споделят своето мнение относно това къде според тях бъркат британките в стремежа си към постигане на желаната визия. А заключението е - прекаленото използване на бронзант, придобиването на изкуствен тен и слагането на изкуствени мигли.

В експеримента участват професионални гримьори. Един от тях е Мики Филипс, който споделя, че проблемът в момента е, че всяко момиче иска да подчертае лицето си по начина, по който го прави Ким Кардашян. Но за съжаление, в по-голямата част от случаите, опитите са неуспешни.

Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?

"При гримирането най-важното е то да се случва стъпка по стъпка, да се полага слой след слой. Но много жени си мислят, че е необходимо просто да си купят коректор и всичко ще бъде наред.”

Работата на Мики в експеримента е да покаже на момичетата как да постигат естествен външен вид с помощта на по-малко козметични продукти и грим.

Една от читателките, взели участие в проучването, е Дени Киркова. Тя е на 24 години от Лондон и казва, че обикновено не носи грим през деня. Тя пробва както make over визията, така и естествената make under визия.

Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?

Мики е нейният личен учител и й доверява тайните за постигане на желания натурален вид.

"За да бъде постигнат максимално естествен външен вид, е необходимо кожата да бъде подготвена за грима, така че той да се задържи през целия ден.” 

Гримьорът продължава обясненията си с това колко важна е употребата на коректор, който е един или два нюанса по-светъл от кожата. Фон дьо тенът пък трябва да подхожда на цвета на брадичката, като постепенно се слива с останалата част от лицето.

"Използвайте полупрозрачна пудра и бронзант, който е един или два нюанса по-тъмен от кожата ви”, казва още Мики.

Когато вижда резултата, Деми казва, че отражението в огледалото изобщо не прилича на естествената визия, която тя сама се опитва да постигне.

"Толкова е естествен и красив. Обикновено не си слагам толкова много грим, но и никога не успявам да постигна желания резултат.

Тези съвети определено ще ми бъдат от полза. Отсега нататък определено ще залагам на естествения грим през деня, а повече ще слагам само на специални поводи.”

Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?Make under (вляво) и make over (вдясно)

Оценката на журито е висока. Бет казва: "Предпочитам неподправената визия, защото тя подчертава най-красивите черти у всяко момиче. Но определено не знаех колко много грим се използва за постигането й.”

Оценката на Пол е противоречива: "Естественият външен вид ми харесва, но все пак в края на деня визията с повече грим винаги е по-красива.”

Относно така желаните скули на Ким Кардашян, Мики разкрива, че всичко опира до т.нар. трик "3”. "Използвайте бронзант, който е няколко нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви, за да оформите и изваете чертите на лицето си в Т-зоната и в областта на слепоочията. Трябва да започнете от слепоочията, да преминете през бузите, докато стигнете до брадичката.”

След това трябва да добавите пудра по върховете на скулите, челото и върха на носа, за да постигнете максимален ефект. Тези трикове Мики използва при работата си с друга от участничките в проучването - Кат Крантон.

Наистина ли мъжете предпочитат жени без грим?Make under (вляво) и make over (вдясно)

В този случай журито дава по-негативна оценка. Според Пади синьото червило при визията с повече грим напомня на рокля за Хелоуин парти. "Но въпреки това естественият грим се получава добре, нейните скули са великолепни и той наистина успява да ги подчертае.”

Проучване на телевизионния канал QVC показва, че почти ⅓ от жените стават по-рано от партньора си сутрин, за да се гримират. 41% признават, че понякога си тръгват по-рано от работа, за да имат достатъчно време за козметичните си процедури.

А заключението от проведения експеримент е, че да, мъжете наистина предпочитат естественото излъчване.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

10 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 13.06.2014|12:15
Без грим естествено !
2
Не е посочен 13.06.2014|08:33
Може би, какво по хубаво от една естествено красива жена.
1
Не е посочен 12.06.2014|19:17
Има жени намазани направо страшно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay