Направете си сами: Домашен сух шампоан с... водка!

Лесна рецепта, която отнема само няколко минути

Направете си сами: Домашен сух шампоан с... водка!

Омръзнало ли ви е от носенето на шапки, които развалят всяка прическа и допълнително омазняват косата? Честото миене не е най-доброто решение на проблема - в Jenite.bg вече ви обяснихме защо не трябва да миете косата си всеки ден.

На помощ за поддържането на добър външен вид в случая идва сухият шампоан. Той е най-доброто средство за освежаване на косата без измиване. Освен че употребата му води до обезмасляване на косъма, той придава гъвкавост и свежест на косата.

Днес ще ви дадем една интересна идея за домашно приготвен сух шампоан. Любопитното в иначе лесната рецепта е използването на водка.

Необходими продукти: (количеството им зависи от желаното количество шампоан)
1 ч. чаша топла вода
¼ ч. чаша царевично нишесте
¼ ч. чаша водка
етерично масло

Ако следвате точно рецептата, ще получите около 250 мл готов продукт.

Направете си сами: Домашен сух шампоан с... водка!

Начин на приготвяне:
Вземете празна бутилка-спрей и я напълнете с първите три споменати съставки. След това прибавете няколко капки от любимото си етерично масло, което ще осигури приятния аромат на шампоана. Разклатете добре бутилката, за да може всички съставки да се смесят добре. Това е всичко!

Как точно да използвате сухия шампоан?
Нанесете сухия шампоан чрез кратки впръсквания от разстояние от около 20 см. Оставете го за две-три минути, за да може да подейства.

През това време шампоанът абсорбира мръсните частици и остатъците от стилизиращи продукти. След това внимателно масажирайте косата и скалпа, използвайки кърпа или двете си ръце. Последната стъпка включва старателно сресване на косата, за да бъде отстранена всяка частица сух шампоан.

За още интересни статии на тема красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay