Ползите за красотата на витамин Е

Ето защо трябва да го използваме

Ползите за красотата на витамин Е

Има уроци, които знаем още от деца: трябва да ядем повече плодове и зеленчуци, да се оглеждаме внимателно, преди да пресечем улицата, да бъдем добри и т.н. Но има уроци, на които трябва да обърнем повече внимание, като например включването на витамини в навиците ни, свързани с красотата.

Оказва се, че витамин Е има много ползи за красотата ни и напоследък става все по-популярен. Знаехте ли, че нанасянето на витамин Е може да помогне при слънчеви изгаряния и дори да помогне на косата да расте по-бързо. Все пак, освен това трябва и да ядете зеленчуци, които са богати на него, като авокадо, бадеми, спанак, сладки картофи и т.н.

Прочетете ползите на витамин Е:

Лекува рани

Обикновено веднага ни идва на ум алое вера, когато става въпрос за рани, особено такива от изграряне, но се оказва, че и витамин Е може да свърши работа. Витамин Е подпомага заздравяването на увредените клетки. След като почистите раната, нанесете няколко капки витамин Е.

Забавя стареенето на кожата

Чистото масло от витамин Е се използва при бръчки, тъй като ускорява регенерацията на кожата, увеличава еластичността, освен това има антиалергичен ефект, който кара кожата да изглежда по-млада. Нанесете няколко капки чист витамин Е на лицето си, за да подобрите еластичността.

Хидратира

Витамин Е запазва естественото съдържание на влага в кожата, което ви предпазва от суха кожа и придава свеж вид.

Успокоява слънчеви изгаряния

UVA и UVB лъчите са изключително вредни за кожата ви и ако не сте внимателни, те могат да причинят сериозно слънчево изгаряне. Но понякога дори и с най-доброто слънцезащитно средство, червенината и раздразнението от слънчевите лъчи все още могат да се появят.

Успокойте тези досадни изгаряния с няколко капки витамин Е върху засегнатите области, за да увеличите влагата и да намалите болката.

Растеж на косата

Витамин Е стимулира растежа на косата, защото съдържа антиоксиданти, които подобряват кръвообращението на всички части на тялото - включително и скалпа. Внимателно масажирайте витамин Е върху скалпа преди лягане, за да постигнете най-добри резултати.

Красиви нокти

Нанасяйте няколко капки витамин Е, за да имате плътни и здрави нокти, които не се чупят и цепят.

Премахване на грим

Чистият витамин Е може лесно да премахне всички видове грим само с няколко движения.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay