Приключенията на косата в Страната на пластовете

Подберете правилно своята “пластова” прическа и открийте как да я поддържате в перфектна форма

Приключенията на косата в Страната на пластовете

Пластовете превръщат косата в игрива феерия, прегръщаща топло всеки лъч светлина. Когато е правилно подбрана, прическата от такъв тип може изключително сполучливо да допълни и дори разхубави цялостната ви визия. Днес ще се спрем подробно тъкмо на различните разновидности на тази подстрижка и ще ви предложим ценни насоки как да обясните какво точно желаете, когато посетите фризьорския салон.

Дължината не е от значение
Къси пластове не означава задължително най-горният такъв да разполага с дължина, не по-голяма от пет сантиметра. Прически като показаните на снимката по-долу например стоят изключително нежно и женствено, без да изискват твърде много материал под формата на коса.

Приключенията на косата в Страната на пластовете
Подобна прическа е изключително подходяща за дами с фина или нормална коса, които търсят лек обем и харесват естествения вид на гривата си, без да им се налага да я оформят допълнително сутрин. За да я постигнете, обяснете на фризьора, че желаете нежни и преливащи един в друг пластове, без резки граници. Не забравяйте предварително да обсъдите и уточните заедно евентуалната дължина на най-късия пласт, за да няма след това неприятни изненади.

Класика в жанра

Приключенията на косата в Страната на пластовете
Тази прическа на пластове включва нежно преливащи слоеве из цялата коса и няколко по-рамкиращи такива, разположени около лицето. Подходяща е най-вече за дами с нормална и плътна грива и изглежда еднакво добре, независимо дали е изправена, допълнително накъдрена, или вързана на конска опашка. Въпреки че това е своеобразната класика в областта на пластовете, ви препоръчваме все пак да отидете във фризьорския салон с предварително подготвена снимка, за да обясните максимално точно какво всъщност е желанието ви.

Море в косите

Приключенията на косата в Страната на пластовете

Любимата прическа на бохо стила сякаш създава усещане за хиляди нежно плискащи се вълни, всеки път когато раздвижите гривата си. За целта е необходимо между най-късия и най-дългия пласт да има подобаваща дистанция, както виждате и от снимката на Лили Олдридж по-долу вдясно.

Така издържаната прическа е подходяща практически за всеки тип коса, независимо дали косъмът е фин или плътен, но най-много отива на начупена и къдрава грива. По принцип е достатъчно да кажете на фризьора, че желаете дълги пластове, за да ви разбере. Все пак предварително подготвена снимка на Лили Олдридж или някоя от близначките Олсън също няма да е излишна.

Късо-дълго

Приключенията на косата в Страната на пластовете

Ако косата ви е плътна и "тежи” на мястото си, то неминуемо имате и проблем с обема в корените за сметка на този в дължините. За да "ремонтирате” тази ситуация, ви съветваме да се насочите към прическа на пластове с филирани краища и по-къси слоеве и бретон в горната част. Има и още една добра новина - тази фризура е идеалното решение за дамите, които обичат да носят гривата си пусната и не желаят да отделят допълнително време за оформянето ѝ.

А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay