Пътеводител в света на “летните” етерични масла

Разберете на кои етерични масла да заложите, за да поглезите кожата и косата през летния сезон

Пътеводител в света на “летните” етерични масла

Освен слънчеви емоции и приповдигнато настроение, лятото също има своите негативни страни, колкото и малко да са те. Съвсем логично, от любимия ни сезон най-много страда кожата, което съвсем не е за подценяване!

Затова днес ще ви запознаем с най-ефективните методи, с помощта на които ще се справите лесно със сухата кожа, досадното белене, вследствие на слънчево изгаряне, та дори и с цъфналите краища на косата.

По-долу в материала ще разберете кои са етеричните масла, за които съвсем спокойно може да се каже, че са от първа необходимост през летния сезон. Те са с изключително леки текстури и не утежняват жадните ви коса и кожа по никакъв начин.

За лицето: Масло от лешник, лайка, сладък бадем и соя
Тези четири масла са просто идеални за горещите летни температури! Абсорбират се със скоростта на крем за лице, хидратират, без да оставят мазен филм, а на всичкото отгоре действат регенериращо на клетките.
Ако все пак кожата ви е склонна към омазняване, по-добре пропуснете сутрешния "сеанс” с масло от лешник и сладък бадем. За сметка на това, гарантираме ви, че те ще ви бъдат чудесни помощници в чистенето на грима вечер.

Пътеводител в света на “летните” етерични масла

За косата: Арганово и рициново масло
Хубавото на тези етерични съкровища е, че всяко едно от тях допринася с нещо различно. Рициновото масло се справя повече от перфектно с нелеката задача да удебели косъма, докато аргановото се грижи за блясъка и еластичността на вашата грива.

Няма смисъл да ви казваме, че нанасянето трябва да е само в краищата, където косата е най-изтощена. Сега е време да ви запознаем с един хитър трик относно рициновото масло. Тъй като е с доста гъста консистенция и не може да се похвали с аромата на аргана, ви предлагаме да го смесите с няколко капки зехтин.

Пътеводител в света на “летните” етерични масла

За тялото: Масло от кокос, бразилски орех и бадем
Няма как да си кривим душата - тялото ви ще се зарадва на абсолютно всичко хидратиращо, което му предоставите! Но сме сигурни, че ще ви бъде адски благодарно, ако го поглезите с някое от гореизброените масла.

Кокосовото масло с невероятния си аромат и още по-вълшебни свойства, ще направи кожата ви да изглежда страхотно в някоя мини рокличка. Бадемът, освен че се грижи за сухата ви кожа, има и естествен слънцезащитен фактор, който съвсем не е достатъчен, ако сте на море. Все пак спокойно може да заложите на него в градски условия.

Пътеводител в света на “летните” етерични масла

Ако тази статия ви е била интересна и искате да четете още "красиви” материали, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 04.07.2014|16:00
Съветите за косата ще пробвам още утре.
1
Не е посочен 04.07.2014|15:59
Благодаря за тази информация,приятно и много полезно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay