Рециклирани метали на голо

Бижута, направени по необичаен начин

Наскоро ви разказахме за едни страхотни аксесоари, направени от автомобилни части. И австралийският лейбъл Urbandon дава втори живот на материали, които иначе биха имали място единствено на бунището. Не, че крайният продукт не е достатъчен сам по себе си, но участието му точно в тези фотоси бе причината да ви споделим за неговото съществуване.

Бижутата на снимките може да ви се сторят необикновени и уникални. И те са точно такива! Създадени от елементи, на които дизайнерът Дон Пецано е попаднал случайно. Металите са рециклирани, а тъканите – закърпени. Някои бижута са изградени от антични ключове, листове от врати, части от часовник, болтове. Пецано предпочита да бъде пестелив и в реалния живот. Именно това го е вдъхновило да използва неща, които нямат друго бъдеще, освен да се превърнат в оригинални произведения на изкуството.

Фотосесия е направена така, че акцентът пада изцяло върху бижутата и тяхното монохромно излъчване. След като видяхме тези изображения, би било трудно да си представим, че бижутата на Urbandon могат да се носят по друг начин. За нас винаги ще изглеждат загадъчни и опустошително сексапилни.

11 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay