Страхотни природни лечения за чупливи нокти

Морската сол и растителните масла са само част от веществата, които ще ви помогнат да се справите с чупливите си нокти

Страхотни природни лечения за чупливи нокти

Чупливите нокти могат да бъдат голям проблем за всяка дама, която иска да оформи ноктите си в красив маникюр. Лошото е, че при някои представителки на нежния пол дори изрязаните до дъно нокти се цепят и чупят. Това може да бъде доста досадно, след като постоянно закачате ноктите си в чорапогащника сутрин. И не само. Всички знаем, че когато ни се счупи нокът, ставаме чувствителни към всичко, което докосваме.

За да се справите с този проблем, сме ви приготвили няколко варианта, с помощта на които да се избавите от постоянно цепещите се нокти. За целта ще се доверим на природата и лековете, които тя ни предлага. Ще се опитаме да ви помогнем да възвърнете здравите си нокти и да се сдобиете с прекрасен маникюр. А ето и нашите предложения.

1. Зехтин и лимонов сок
Тази специална комбинация е доказала качествата си в борбата със сухите и чупливи нокти. Ще трябва само да смесите една чаена лъжичка зехтин със съвсем малко лимонов сок. Хубаво е да го направите вечер преди лягане. След като объркате сместа, започнете да я втривате в ноктите си с леки движения. Когато приключите, сложете си ръкавици за маникюр и оставете "лекарството" да действа през цялата нощ.

2. Морска сол
Знаехте ли, че можете да излекувате чупливите си нокти с морска сол? Според много хора, които са пробвали този метод, това е природното лечение, което ще ви помогне да се отървете от проблема. За целта трябва да смесите две супени лъжици морска сол с по 2 капки лимонов сок и масла от смирна, пшеничен зародиш и ливан (тамян). Изсипете получената смес в малка купа, долейте топла вода и поставете ръцете си вътре. По този начин ще оставите морската сол да си свърши работата. Накиснете пръстите си за около 15 мин.

3. Растително масло
Доста жени са пробвали растителното масло като лек срещу чупещи се нокти. Според тях това може би е най-доброто лечение. Единственото, което трябва да направите е да вземете един тампон за грим, върху който да капнете малко бадемово, маслиново или пък слънчогледово олио. След това масажирайте всеки нокът с тампона. Маслото осигурява необходимите количества влага, а освен това всички знаем, че масажът помага за кръвообращението. А това също ще бъде от полза. Ако искате да се насладите на добри и бързи резултати, прилагайте този метод по три пъти на ден.

4. Масло от чаено дърво
Ако искате да се излекувате цепещите се нокти, ще трябва да обърнете внимание и на това природно лечение. Маслото от чаено дърво е много полезно за вашето тяло, затова ще успее да ви помогне и с проблемния маникюр и не само ще направи ноктите ви по-здрави, но също така ще ви предпази от евентуални инфекции или гъбички, с които човек може да се зарази. Разтворете няколко капки от маслото във вода или базово масло (например бадемово) и разтърквате ноктите си с получената смес по няколко пъти на ден, за да получите най-добрите резултати.

5. Масло от витамин Е
Последният, но не и по значение лек е маслото от витамин Е, което също може да върне здравината на ноктите ви. Също както с другите масла, така и с това, ще трябва да масажирате ноктите си. За най-добри резултати няколко пъти на ден.

Без значение кой от всички препоръчани методи ще изберете, трябва да знаете, че се изисква постоянство. Всеки от тези варианти ще ви помогне да върнете здравите си и бляскави нокти, които с гордост да показвате, без да се притеснявате от лошия им вид.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 07.05.2014|16:00
Първото при мен е изпробвано и работи страхотно, като има исвойството да избелва ноктите.
11
Не е посочен 28.04.2014|17:45
Много ценни съвети .
10
Не е посочен 28.04.2014|17:35
Аз също,но пак е добре да се полагат грижи.
9
Не е посочен 28.04.2014|17:34
Съветите са страхотни!
8
Не е посочен 28.04.2014|16:46
Благодаря, ще пробвам някои от тях.
7
Не е посочен 28.04.2014|16:20
Добре че нямам такива проблеми.
6
Не е посочен 28.04.2014|14:41
Аз нямам такива проблеми .
5
Не е посочен 28.04.2014|13:16
Ще пробвам, не ги знаех
4
Не е посочен 28.04.2014|11:54
Полезни съвети, ще ги пробвам.
3
Не е посочен 28.04.2014|11:06
виж ти, не знаех
2
Не е посочен 28.04.2014|10:11
Ще трябва да пробвам някой от гореизброените методи, защото и моите нокти много лесно се чупят и трудно мога да оформя и поддържам маникюр.
1
Не е посочен 28.04.2014|08:44
Тези природни лечения за чупливи нокти ще са ми от полза.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay