Течен колаген - тайната за здраве и красота

Ползите от приема на тази хранителна добавка са изключително много

Течен колаген - тайната за здраве и красота

Колагенът отдавна е известен като предпочитана съставка в много козметични продукти за красива кожа. Освен "противобръчкови" свойства, той осигурява още много ползи за организма.

Колагенът представлява вид протеин, който изгражда съединителната тъкан. Той защитава хрущялите, предотвратява стареенето на тъканите и предпазва от артрит. Отговаря за еластичността и доброто състояние на кожата, сухожилията, ставите и мозъка. След 25-годишна възраст нивата на колаген в организма рязко намаляват.

Това вещество играе важна роля за хидратирането на организма, като по този начин подпомага гладкостта, еластичността и регенерацията на кожата и поддържа ноктите и косата здрави.

Една от основните причини за появата на бръчки и стареенето на кожата е липсата на колаген. Като резултат от недостига му в тялото се образува и целулит, който засяга близо 90% от жените. Полезното вещество укрепва кръвоносните съдове и осигурява здравина на тъканите. Колагенът се нарича още "еликсир на младостта”, тъй като поддържа кожата мека, еластична, предпазва от стрии, помага за по–бързо зарастване на раните и заличаването на белезите. Също така стабилизира имунната система и се бори с процесите на стареене.

При прием на колаген под формата на добавка, организмът увеличава и собствения си синтез на веществото. Натуралният колаген съдържа хондроитин и глюкозамин, които омекотяват движението на костите, подобряват състоянието на ставните връзки и поддържат функцията на опорно–двигателния апарат. Течният колаген се усвоява много бързо и лесно от организма и спомага за по–добър тонус. Също така подобрява умствената концентрация, паметта и устойчивостта на напрежение и стрес. Благодарение на бързата си абсорбация, колагенът нормализира нивото на кръвна захар.

Тъй като независимо от начина на живот, загубата на колаген след 25-годишна възраст е неминуема, той не може да бъде набавен по друг начин освен чрез хранителни добавки. От тук може да направите поръчка за течен колаген за пиене на най-добра цена.

Какъв ефект да очаквате от приема на течен колаген?

За красота:

- Възвръщане на свежестта и младостта на кожата;
- Стегната и еластична кожа без отпуснати участъци;
- Предотвратяване на преждевременно страеене и бръчки;
- По–бързо заздравяване на рани и белези;
- Предпазва от появата на стрии при разтягане на кожата от отслабване или напълняване;
- Предпазване и лечение на целулит;
- Увеличава способността на кожата да задържа вода, като по този начин се подобрява хидратацията й по естествен път;
- Създава предпазен филм върху кожата, който предпазва от вредни въздействия и загуба на влага;
- Помага за изчистване на петна и изравняване на тена;
- Подобрява състоянието на косата;
- Поддържа ноктите здрави;

За здраве:

- Подобрява функцията на мозъка;
- Подпомага паметта и концентрацията;
- Повишава енергията и устойчивостта на натоварване;
- Предпазва сърцето;
- Грижи се за здравето на ставите и мускулите;

Информация за свойствата на колагена и възможността да бъде поръчан на преференциална цена е предоставена от един от най-големите онлайн магазини БГ Фитнес!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay