Ужасяващата връзка между косопада и сухия шампоан

Честата му употреба е вредна

Ужасяващата връзка между косопада и сухия шампоан

Заради натоварените ни графици, все по-често не ни остава време за някои неща. Доброто, старо къпане няколко пъти в седмицата все по-често е заменено от сух шампоан. Ако и вие правите това, не сте сами. Все повече жени прибягват към това средство за почистване на косата. И употребата му зачестява все повече.

Според специалистите обаче сухият шампоан не е здравословен за скалпа. Здравето на косата зависи от състоянието на кожата на главата и скалпа. Честото къпане с шампоан е от жизненоважно значение за това. Ако прекалено дълго време върху скалпа стоят мъртви клетки, пот, остатъци от козметични продукти и т.н., те го увреждат и действат негативно на космените фуликули.

Имайки предвид, че космените фоликули са отговорни за израстването на нова коса, не е изненадващо, че натрупването на сух шампоан върху скалпа води до изтъняване и падане на косата.

Това не означава да спрете да използвате сух шампоан напълно. Можете да използвате сух шампоан като алтернатива на къпането, но не повече от два дни. След това ще започне да ви сърби.

Освен това, начинът, по който се прилага и се разтърква сухият шампоан може да причини косопад. Повечето жени слагат най-голямо количество сух шампоан в предната част на скалпа, тъй като там се омазнява най-много. Следователно там пада и най-много от косата. В тази зона кучирите са най-слаби, а когато има и външна намеса, косата пада още по-лесно.

Триенето на скалпа, при нанасянето на сухия шапоан може да доведе до поява на плешиви петна.

Все пак, ако не го използвате прекалено често, няма нищо страшно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay