Улесняващи методи за безупречен грим

Разберете как да си направите червило и очна линия или как да се справите със сухата кожа. Нетрадиционните трикове са тук!

Улесняващи методи за безупречен грим

Понякога за да получите това, което искате, трябва да подходите нетрадиционно и извън очертанията на общоприетите правила. Може би това ви звучи много сериозно, тъй като в случая става въпрос за макиаж. Обаче ще се учудите на малко странните методи, с които да се справите с тази понякога доста трудна задача - гримирането.

Ще ви предложим няколко идеи за това как да си направите сами очна линия и червило. Също така как да запазите кожата си от възпаления и как да спестите време и усилия за постигането на идеалната за вас визия.

Свийте порите си преди да нанесете грима
Освен за изстудяването на коктейли, ледът може да помогне и що се отнася до кожата ви. Едно малко кубче върши чудеса. С негова помощ може да свиете порите си или да предотвратите възпаление. Само трябва да го увиете в кърпа, а след това да масажирате лицето си или само проблемните зони. Ледът ще свие порите ви, като по този начин ще предотврати навлизането на пудрата и фон дьо тена в кожата ви. Също така ще успокои зачервяванията по лицето ви.

Улесняващи методи за безупречен грим

Смесете коректор и овлажнител
Ако имате много суха кожа, не може да рискувате с нанасянето на грима, без да сте сложили правилната основа. Дори да сте овлажнили кожата на лицето си много старателно, е добре да ползвате смес от хидратиращ крем и коректор. Така не само, че кожата ви няма да се изсуши допълнително, но и ще запазите грима си за доста по-дълго време.

Използвайте очната си линия по друг начин

Улесняващи методи за безупречен грим


Ако искате да добиете екзотичен външен вид, който обаче да не се натрапва, ще се наложи да забравите за традиционното нанасяне на очна линия. Вместо да запълвате контура на цялото си око, разделете горната и долната част, като оставите празнина при външните и вътрешните ъгли на очите си. Този трик може да направи очите ви оптически по-големи, в зависимост от това колко пространство оставите непокрито.

Създайте собствен цвят червило

Улесняващи методи за безупречен грим


Нетрадиционните методи за гримиране ви дават истинска свобода, с която да експериментирате. Няма нужда да обикаляте с часове из парфюмериите, за да намерите правилното червило за вас. За да получите по-смел и дързък цвят за вашите устни, просто изберете цвят от вашата палитра сенки. Нанесете хидратиращ балсам за устни и избрания нюанс. Завършете с безцветен гланц за устни.

Визия "мокри вежди”, без да купувате гел за тази цел
Следващият трик отново е свързан с безцветния гланц за устни. Освен в приготвянето на червило, той ще ви помогне и в оформянето на веждите. Така модерната напоследък "мокра” визия не подмина и тази част от лицето на жената. За да се получи и при вас, ще са ви нужни добре оформени и подредени вежди, които да фиксирате с гланца за устни. По този начин ще получите желания от вас вид, без да се налага да купувате специални мазила, с които да се справите.

Направете си сами очна линия
Вече ви обяснихме как да си направите желания цвят червило. Сега ще ви разкрием и как да си направите сами очна линия, ако случайно вашата е свършила и нямате време да си купите нова. Ще са ви необходими две тънки четки. С едната нанесете избрания от вас цвят за целта (тук на помощ отново идват сенките), а с втората ще трябва да нанесете безцветен гланц за устни. С негова помощ и с тази на най-различните ви сенки, може да имате очна линия в какъвто цвят си пожелаете. Или пък да спасите положението, ако в момента нямате.

Направете така, че моливът ви за очи да издържи по-дълго
Ако имате проблеми с издръжливостта на молива за очи върху водната линия на окото, използвайте капки за очи. Просто потопете върха му в тях и след това нанесете. Ако пък използвате четка, капнете няколко капки върху нея. По този начин няма да имате разправии с изтриването на молива от тази зона на окото.

За да следите съветите ни за грим, станете част от Jenite.bg във Facebook!

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 14.05.2014|15:43
Полезни съвети как да разнообразяваме в грима.
12
Не е посочен 13.05.2014|17:16
Така е,ще влезе в употреба на много жени.
11
Не е посочен 13.05.2014|17:15
Страхотни и полезни съвети!
10
Не е посочен 13.05.2014|16:52
Това със сенките като червило май не е много добра идея, поне така съм чувала.
9
Не е посочен 13.05.2014|11:32
Добри идеи
8
Не е посочен 12.05.2014|18:49
Определено много полезна информация.
7
Не е посочен 12.05.2014|17:55
МНого интересни хитринки има тук,ще се пробва :)
6
Не е посочен 12.05.2014|17:36
много полезни са тези съвети. мисля да опитам
5
Не е посочен 12.05.2014|16:48
Ха това за трайността на молива е наистина интересен трик, ще го пробвам.
4
Не е посочен 12.05.2014|16:30
Това с червилото е много полезно, че да си спестим някой лев за нови разцветки.
3
Не е посочен 12.05.2014|15:39
За червилото съм го пробвала.
2
Не е посочен 12.05.2014|15:11
Последният съвет ми се стори най-практичен макар че съм скептично настроена, последния път изпробвах да сложа физиологичен разтвор в спиралата както ни посъветвахте и резултатът беше трагичен, направо я съсипах.
1
Не е посочен 12.05.2014|13:30
а ако имаше снимка а не само обяснение щеше да е по-добре ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay