Кулинарни съвети от професионални готвачи (1 част)

Тези трикове се разкриват само на кулинарните курсове

Кулинарни съвети от професионални готвачи (1 част)

Професионалните готвачи държат всичките си готварски трикове в тайна, споделяйки ги само със своите ученици. Въпреки това успяхме да открием няколко капки мъдрост за готвене.

Събрахме трикове за готвене от професионални готвачи от цял свят, за да ви помогнем да направите вашите ястия по-вкусни. 

1. Перфектната пържола

Не пържете месо, което току-що сте извадили от хладилника. Оставете го за час или два навън, за да достигне стайна температура. По този начин месото ще се запържи равномерно и ще има вкусна коричка. 

2. Най-сочното месо

Тъй като приготвянето на месо отнема доста време, то лесно може да стане сухо. Поради тази причина повечето готвачи имат трик: поставят месото в марината. Тя се приготвя много лесно- 3 чаши вода, 1/4 чаша сол и 1/4 чаша захар. Сложете месото в сместа, така че да бъде добре покрито и го сложете в хладилника. Трябва да стои в марината не по-малко от половин час и не повече от 8 часа. 

3. Ароматни подправки

За да извлечете естествените вкусове и да подобрите вкуса на подправките във вашето ястие, ги сложете в тиган на средна температура, като трябва да ги печете, докато не започнат да отделят аромат. След това можете да използвате хаванче, за да смелете подправките си. 

4. Леко тесто

Ако искате да направите перфектното тесто, следвайте просто правило: извадете яйцата и маслото от хладилника на предната вечер. Тези продукти трябва да бъдат със стайна температура, когато приготвяте тестото. 

5. Риба с вкусна коричка

Ако искате да пържите риба или да я печете на скара, намажете я с майонеза, за да получите вкусна коричка. Вземете четка за сладкиши и нанесете майонеза върху рибата. Гарантираме, че ще получите вкусна коричка. 

6. Приготвяне на месо без мазнина

Един от най-известните готвачи в света, разкри тайната си за готвене на пържола. Пържолата се поставя на ръба си, защото пуска мазнина. Така се създава апетитна кора на ръбовете. По този начин не е необходимо да използвате мазнина, докато готвите. Това е толкова просто.

7. Вкусно картофено пюре

Преди да направите картофите на картофено пюре, трябва да ги подсушите правилно. Просто ги поставете в чист, нагорещен тиган и ги дръжте там, докато водата се изпари. Не позволявайте топлината да ги запържи. Когато каротфите са сухи, картофеното пюре е по-вкусно. 

8. Перфектна крем супа

Преди да започнете да правите крем супа, запържете всички зеленчуци със зехтин. След това добавете вода или бульон. Пърженето на зеленчуците ще подобри вкуса им. Супата ще стане изключително вкусна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay