Лесна и вкусна рецепта за брюкселско зеле

Ето как да го приготвите

Лесна и вкусна рецепта за брюкселско зеле

Ако преди 10 години някой ми беше казал, че брюкселското зеле ще бъде любимата ми храна, вероятно щях да се изсмея. Но сега, след като разбрах този вкусен начин да го приготвям, мога да го ям постоянно. Тази рецепта отнема по-малко от 15 минути и е невероятно лесна. И наистина няма да сбъркате с комбинацията бекон и клен. Кленовият сироп карамелизира брюкселското зеле, а беконът е солен- комбинация, на която няма да можете да устоите.

Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг брюкселско зеле, измито

1/4 чаша зехтин

1/2 чаша кленов сироп

6-8 филийки бекон, нарязан

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Вземете един плътнозатварящ се плик и изсипете брюкселското зеле в него. Оставете го настрани.

Вземете един тиган и пържете бекона, докато стане хрупкав. Извадете го върху кухненска хартия и го оставете настрани.

Изсипете кленовия сироп и зехтина в плика при зелето и го разклатете добре.

Изсипете брюкселското зеле в една тава, с хартия за печене на дъното и прибавете сол и черен пипер. След това изсипете и бекона отгоре.

Печете 45 минути, като трябва да го разбъркате 2-3 пъти, по време на печенето.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay