10 интересни факта за женското тяло, които малко хора знаят

10 интересни факта за женското тяло, които малко хора знаят

Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела и сме чували за разликата между разпознаването на цветовете при мъжете и жените. А знаехте ли, че целулитът не е "лоша мазнина", а нещо абсолютно нормално? Какво ще кажете за това, че жените са по-рационални от мъжете по природа?

Събрахме 10 факта за женското тяло, които вероятно никога не сте чували...

1. Вратовете на жените са по-подвижни

Забелязали ли сте как се обръщат жените и мъжете, когато ги повикат? Опитайте това и ще видите, че мъжът обръща цялото си тяло, а жената просто обръща главата си. Причината е в мускулната структура, която е по-еластична в женските тела.

Но, скъпи дами, моля ви, внимавайте, когато въртите главите си. Според проучване от Медицински център на университета Лойола, жените изпитват болки във врата много по-често от мъжете. 

2. Жените имат чувствителен слух, когато спят

Този факт е резултат от еволюционен процес. Жените са чувствителни към шума, докато спят, така че да могат да бъдат събудени от плачещо бебе. Но добрата новина е, че това правило важи само за силни шумове. Тихият говор няма да събуди една жена. 

Поради тази причина жените много по-често имат нарушения на съня от мъжете.

3. Едната гърда на жените винаги е по-голяма от другата

Разликата може да е почти невидима или много трдуно забележима, но е факт. Никой няма абсолютно симетрични гърди. Има много причини за това. Това може да бъде например обемът на гръдната тъкан или различен размер или форма на гръдния кош. Понякога това зависи дори от еластичността на кожата.

Както и да е, вярваме, че всички гърди са красиви.

4. Жените са по-рационални от мъжете

Въпреки общото мнение, че жените са по-емоционални, а мъжете са по-рационални, реалността е съвсем различна. Дебелата мозъчна кора се асоциира с по-рационално мислене, докато по-големия обем на мозъка се свърва с повече емоционалност. Жените имат по-дебела мозъчна кора.

5. Целулитът не е нещо лошо

Първо, "целулит" не е медицински термин. Също така не е знак за затлъстяване, а за зрялост на жената.

Според статистиката, само една от 40 жени няма такъв тип натрупване на мазнини в глутеалната и бедрената област.

Независимо от това, продължаваме да чуваме за "грешната" мазнина и натрупването на токсични вещества, с които телата ни не могат да се справят, но мастната тъкан всъщност играе важна роля в производството на хормони, включително естроген.

Целулитът се приема като проблем от по-малко от 50 години. Защо ние трябва да се тревожим, щом Мерилин Монро не се е притеснявала от това?!

6. Жените се напиват по-бързо от мъжете

Жените имат по-малко вода в тъканите от мъжете. Какво означава това? Няколко неща. Жените се напиват по-бързо от мъжете, защото телата им са по-малко способни да усвояват алкохола, преди да достигне кръвта.

Жените се потят по-малко от мъжете. Това може да е добре, но също е причината жените да не могат да се справят с топлината. Поради ниското ниво на водата и следователно по-малък обем на кръвта, жените също имат нива на хемоглобина, които са с 12% по-ниски от тези на мъжете.

7. Жените се привързват повече към други хора, отколкото мъжете

Причината е, че жените имат по-високи нива на окситоцин. Окситоцинът е така нареченият любовен хормон. Той насърчава привързаността, укрепва връзките и облекчава стреса. Окситоцинът също е отговорен за създаването на връзки между майка и дете.

8. Телата на жените продължават да се променят в двадесетте им години

Ако сте имали луди и нездравословни тийнейджърски години, не е твърде късно да промените начина си на живот. Женските тела все още растат и се променят в двадесетте години. Така че, продължавайте да ядете банани и бадеми, те съдържат много калций, който помага да направите костите си по-силни. Упражненията за укрепване на мускулите също действат.

9. Жените имат по-добра предразположеност към творчеството

Мозъкът е мрежа. В него има много проводници и връзки. Проучванията установиха, че мрежите в мозъка на жените са по-свързани от мрежите в мозъците на мъжете.

Това означава, че жените са по-бързи при създаването на причинно-следствени връзки, но в същото време лесно могат да свикнат с рутината.

10. Европейските жени имат по-светъл тен от мъжете

Според новите изследвания, жените с европейски произход са два пъти по-склонни да бъдат естествено руси и светли в сравнение с мъжете. Изследването предполага, че това е така, защото блондинските гени са по-упорити при жените и всъщност изчезват при мъжете. Това също може да се случва по еволюционни причини, защото русите жени са по-склонни да имат успех в отношенията си и мъжете са по-склонни да бъдат успешни с жените, ако са тъмнокоси. Разбира се, всичко това са само предположения за момента.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay