10 неща, които гарантират спокойствие и благоденствие

Кой е правилният ключ за спокоен живот?

10 неща, които гарантират спокойствие и благоденствие

Спокойствието не е мираж. В забързаното ежедневие тази дума звучи като нещо много далечно и недостижимо.

Предлагаме ви да видите как всъщност действат спокойните хора. Всички познаваме поне един човек, който винаги запазва самообладание в напрегнати ситуации, и не се намира под постоянен стрес. Ето как го прави той:

1. Справя се с проблемите навреме
Спокойният човек не отлага разрешаването на проблемите си. Справя се с тях, когато се появят, и не бяга от отговорност. Отлагането на даден проблем или неприятна ситуация само задълбочава нещата и усилва стреса.

2. Отнася се мило със себе си
Спокойният човек не се вини и не се мрази, ако сгреши или прояви слабост. Той се приема такъв, какъвто е, и не си упражнява сам натиск.

3. Приема лошия късмет
Всички са наясно, че животът има своите възходи и спадове. Спокойният човек не приема за трагично събитие липсата на късмет в даден момент. Приема го за нормално обстоятелство.

10 неща, които гарантират спокойствие и благоденствие

4. Наслаждава се на малките неща
Спокойният човек умее да се наслаждава на малките радости в живота. Оценява успехите си, отбелязва всичките си малки победи. Той не се фокусира само върху грешките и провалите.

5. Осъзнава, че хората се държат странно от време на време
Спокойният човек не премисля нещата постоянно и не приема поведението на другите прекалено лично. Той е наясно, че всеки си има "своите дни” и никой не е усмихнат постоянно.

6. Не съди другите
Както вече разбрахме, спокойният човек приема спънките и не се стресира излишно заради тях. Но той не е осъдителен и към грешките на другите. Знае, че дори и да си се постарал много, винаги можеш да се провалиш.

7. Търси златната среда
Спокойният човек не обича крайностите и не се стреми към тях. Ако има задача, с която на пръв поглед не може да се справи, не я изоставя. Опитва отново и отново.

10 неща, които гарантират спокойствие и благоденствие

8. Остава активен, дори и да не се чувства добре
Спокойният човек няма да натисне пауза на живота си, защото нещо не върви както трябва. Ще отдели време за пренастройка на емоциите, но няма да се изолира от всичко и всички.

9. Реагира адекватно
Спокойният човек прави разлика между катастрофално събитие и малка пречка. Не прави от мухата слон и не драматизира излишно.

10. Намира време за почивка и мързелуване
Тези две неща са от изключително значение. Спокойният човек намира време за качествено презареждане и не уплътнява цялото си свободно време в мисли за това какво би могло да се обърка.

Ако сте харесали статията, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay