10 неща, които тровят живота ви

Вижте кои са и ги избягвайте

10 неща, които тровят живота ви

Хората се отнасят с вас точно така, както им позволите.

Днес сме ви приготвили списък с неща, които не бива да позволявате на другите да правят. Това ще направи животът ви по-добър.

1. Срам ви е от външния ви вид

Трябва да отбележим, че става въпрос за обличане или маниери: трябва да спазвате правилата. Но ако някой говори негативно за вашите дрехи, фигура или избор на съпруг, моля, не започвайте да се извинявате. Вие не сте виновни за нищо и не дължите нищо на никого. Не забравяйте, че тези хора вероятно нямат много неща в собствения си живот.

2. Принудени сте да избирате между кариерата си и личния си живот

Уви, това се случва много често, както на работа, така и у дома. Но няма закон, изискващ да изоставяте семейството си в полза на работата или обратното. Следователно, не е нужно да се поддавате на натиска от работата си или семейството си и да отделяте цялото си време само на едно от двете. Комуникацията и доброто управление на времето ще ви помогнат да превъзхождате работата и да намерите време за любимите си хора, както и хобита и развлечения.

3. Всичко в света е решено за вас

Възможно е майка ви и баща ви наистина да знаят кое е най-добре за вас, дори ако вече самите вие сте родител. Но това не им дава право да налагат своя избор върху вас. Това е вашият живот. Вие ще понесете последствията от вашите решения, така че имате право да ги направите. В крайна сметка е по-добре да бъдете щастливи, макар и не много известени, отколкото богати, но с депресия.

4. Връзки, които ви правят нещастни

"Винаги плачеш заради връзката си, с кого се срещаш: човек или лук?" Не ви подканваме незабавно да се разделите, ако партньорът ви разстройва. Но ако животът ви без този човек е по-лесен, отколкото с него, трябва да размишлявате защо сте все още заедно.

5. Принуда за секс

Тялото ви принадлежи само на вас, а "съпружеските права" не означават, че може да се използва без оглед на вашите желания и благополучие. Адекватен съпруг или партньор ще разбере отказа ви. В случай, че се случи обратното и вие сте обвинени в егоизъм, имате сериозна причина да преосмислите връзката си.

6. Постоянна измама

Не забравяйте систематичните лъжи на вашите роднини, приятели или съпрузи. Ако решите да поддържате връзка без доверие, кажете на другата страна, че знаете всичко, без да мислите. Промяната на този човек не е ваша грижа. Но знайте, че ако някой наистина ви обича и уважава, няма да ви лъже на първо място.

7. Да бъдете пренебрегвани по време на работа

За съжаление, много хора са принудени да толерират неуважението към работодатели или колеги. Ако се окажете в подобна ситуация, попитайте се дали имате нужда от тази работа достатъчно много, за да търпите ежедневно унижение. Не се колебайте да се борите за правата си и не се страхувайте да отговаряте грациозно, но твърдо, ако сте тормозени.

8. Физическо и емоционално насилие

Няма оправдание за онези, които систематично ви удрят или унижават. Вашата сигурност е от най-голямо значение и не трябва да бъдете с човек, който постоянно застрашава вашето физическо и психическо здраве и дори живота ви. Имате право да прекъснете всички контакти с насилника.

9. Постоянен контрол

Ако някой контролира всяко ваше движение, било то родители, приятели или партньор, това не означава, че просто се интересуват прекалено много. Всеки се нуждае от лично пространство и взаимоотношенията са невъзможни без взаимно доверие. Ако ситуацията се остави на произвола на съдбата, тя може да се превърне в истинска тирания.

10. Упреци за "несъвършенство"

Съвършенството е мит. Вярно е, че изображенията на "идеалното дете", "истинският човек" или "мечтата на момичето" са в съзнанието на почти всички, но това не дава на никого правото да се кара на близките си за несъвършенството им. Не се поддавайте на влиянието на онези, които настояват да смените цвета на косата си или да работите определена професия. Вашите промени не гарантират, че те ще ви обичат повече. Не е нужно да си печелите любовта, плюс това всяко искане ще стане по-абсурдно с течение на времето. Ако някой наистина е загрижен за вашето здраве или благополучие, слушайте неговите съвети.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay