11 начина да се почувстваме отново деца

Забавен списък, който можете да изпълните по случай Празника на детето

Честит 1-ви юни, скъпи читатели!

Този път няма да ви пожелаваме да запазите детето в себе си. Направо ще ви дадем идеи за забавни начини, по които можете да направите това.

Вероятно мнозина биха казали, че статията е инфантилна, но ето какво ще им отговорим: "Ами, точно такава ѝ е целта!. Все пак днес е неделя, така че можем да си позволим едно безобидно и безгрижно вдетиняване.

1. Започнете деня с какао 
Нищо няма да ви стане, ако веднъж замените сутрешното кафе с една позабравена топла напитка. Можете да комбинирате какаото с нещо сладичко, което също ви напомня за детството: палачинки, мекици, бухтички, котешки езичета, обикновени бисквити, каквито хапвахме едно време... Още отсега се подгответе, че ако ще следвате празничния ни списък, трябва да забравите за думи от сорта на "диетично" и "калорично". Като деца не сте ги използвали, нали така?

11 начина да се почувстваме отново деца
2. Правете си балончета от дъвка 
Едва ли може да се каже, че отдавна не сте дъвкали дъвка. Но опитвали ли сте се скоро да правите възможно най-големи балончета? Сега е перфектният момент за това. Ще ви кажем още, че хората са казали - миризмите и вкусовете са сред онези неща, които имат способността най-силно да ни припомнят отдавна отминали дни. Така че, защо не опитате да си набавите някой отдавна неусещан аромат? Можете да се изкъпете с шампоан "Кря-Кря", например, или да смучете бонбони "Виолетки". И двете все още се продават на много места.

11 начина да се почувстваме отново деца
3. Отидете в парка 
Препоръчително облекло: кецове или маратонки; тениска с картинка; плитка (или две плитки). Ако по принцип не се включва често в стила ви, всеки от тези атрибути мигновено ще ви накара да се почувствате с години по-млади. И по-леки. А след като се озовете в парка, не сядайте на пейка или кафе. Насочете се към онези занимания, които са ви привличали в детските години. Стига да ви позволят "батковците", които отговарят за тези атракциони, можете да се качите на въртележка или на виенско колело.

11 начина да се почувстваме отново деца
4. Качете се на блъскащи се колички 
Въртележките бяха само за загрявка. Това тук е истинското предизвикателство - да седнете в малката количка, без да се притеснявате колко смешно изглеждат отстрани стърчащите ви крака, без да мислите за това, че прическата ви ще се развали от ударите. Щом количките започнат да се движат, инстинктивно ще ви идва да избягвате сблъсъците. Това е признак, че сте пораснали. Не му се поддавайте, а се постарайте да "катастрофирате" челно възможно най-много пъти!

11 начина да се почувстваме отново деца
5. Поиграйте си със сапунени балончета
Бас държим, че и това отдавна не сте го правили! А също и че ще ви бъде забавно.

11 начина да се почувстваме отново деца
6. Купете си захарен памук 
Излапайте го целия. И облизвайте лепкавите си пръсти, вместо да ги бършете с мокри кърпички! Можете да си вземете и близалка (захарно петле, например), но нека се разберем: в каквато и компания да се намирате, не се опитвайте да изглеждате секси, докато я ближете. Днес сме по детски невинни, нали се разбрахме?

11 начина да се почувстваме отново деца
7. Не носете чадър 
Като гледаме какво е времето тези дни, има голяма вероятност да завали по време на забавленията ви в парка. Когато това стане, си спомнете, че не сте захарен памук и дъждът няма да ви разтопи. Оставете го хубавичко да ви измокри - както някога. След това се приберете на топло, тъй като имаме няколко чудесни предложения и за вкъщи.

11 начина да се почувстваме отново деца
8. Намерете любимата си детска книжка и почетете от нея 
Със сигурност ще откриете мъдрости, които преди дори не сте забелязали.

11 начина да се почувстваме отново деца
9. Гледайте или слушайте нещо детско 
Най-горещо ви препоръчваме да си пуснете една от някогашните плочи или касетки с приказки. Но ако нямате достъп до такава, или до необходимото устройство за слушането ѝ, просто намерете в интернет епизод от любимото си старо детско. "Сънчо", "Плодчетата", "Смърфовете", "Пчеличката Мая", "Том и Джери", "Гумените мечета", "Чип и Дейл" - всичко може да се открие.

11 начина да се почувстваме отново деца
10. Качете се на покрив 
Направете го по залез слънце. Не падайте от покрива!

11 начина да се почувстваме отново деца
11. Направете си домашно парти с момичетата 
Поканете приятелки у дома, по възможност такива, с които сте отраснали заедно. Предизвикайте ги да потърсят стари албуми със снимки и лексикони, след това ги разгледайте заедно и се посмейте едно хубаво. А ако искате съвсем да се вдетините, можете да си припомните някоя "гледанка" на карти (или на нещо друго), както и начините за викане на Дама Пика... Представяте ли си с какви неща сме се занимавали като малки?!

11 начина да се почувстваме отново деца
Ако тази статия ви е харесала, ако искате и занапред да се връщаме в спомените заедно, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

9 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 03.06.2014|16:48
Понякога толкова много ми се иска да бъда, но няма как да върнем времето назад.
3
Не е посочен 02.06.2014|19:51
Ние отпразнувахме празника на детето мога да кажа много забавно.
2
Не е посочен 02.06.2014|17:14
Понякога ми се иска наистина да се върна в детството.
1
Не е посочен 02.06.2014|16:36
Според мен всичко е въпрос на някакво вътрешно усещане.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay